Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arla Foods steunt natuurproject Landgoed Oldenaller

Arla Foods Nederland ondersteunt de natuurontwikkeling en het beheer van het Landgoed Oldenaller, gelegen tussen Nijkerk en Putten. Op 9 juli 2010 heeft de zuivelonderneming uit Nijkerk daarvoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met Natuurmonumenten.

Naast financiële steun voor de natuur op het landgoed betaalt Arla Foods Nederland de helft van de lidmaatschapskosten als Arla-medewerkers lid worden van Natuurmonumenten. Oldenaller is een landgoed (462 hectare) met bos, natte heidevelden, boerderijen en landbouwgronden. Op de omliggende boerderij Klein Oldenaller wordt biologische landbouw bedreven. Het afwisselende landschap vormt een ideaal leefgebied voor tientallen planten- en diersoorten, waaronder vele zeldzame en beschermde soorten. Natuurmonumenten werkt op Oldenaller aan herstel en verdere ontwikkeling van de natuur.

Dichter bij de natuur

Landgoed Oldenaller is het tweede natuurproject dat Arla ondersteunt. Medio juni 2010 is Arla als eerste onderneming officieel 'vriend' geworden van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland, eveneens nabij Nijkerk.

"In het kader van ons duurzaamheidsprogramma 'Dichter bij de natuur' ondersteunen we twee vrij toegankelijke natuurgebieden dichtbij onze vestigingsplaats Nijkerk. Zo geven we letterlijk inhoud aan Dichter bij de natuur", zegt Marc Ligthart, Managing Director van Arla Foods Nederland.

Duurzaamheid

Arla's duurzaamheidsprogramma 'Dichter bij de natuur' heeft betekenis voor alle facetten van de bedrijfsvoering: melk, ingrediënten, verpakkingen, productie, distributie maar ook de interne organisatie en cultuur. Daarbij is de focus gericht op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, op het tegengaan van verspilling, op klimaat en milieu, duurzame landbouw en op dierenwelzijn. Dat is een proces van voortdurende verbetering.

Arla Foods Nederland (440 medewerkers) bestaat uit twee onderdelen: Arla Foods B.V. voor dagverse zuivel uit Nijkerk en Arla Foods amba voor de kaasspecialiteiten uit Scandinavië. De missie is: "Natuurlijke zuivelproducten voor iedereen bereikbaar maken". Arla Foods Nederland is nummer 2 in de Nederlandse markt voor dagverse zuivel. Het bedrijf voert sterke merken zoals Friesche Vlag, Arla, Milk & Fruit, Breaker, Apetina en Castello. Naast merkproducten levert Arla Foods Nederland zuivel voor huismerken. De onderneming is onderdeel van Arla Foods, een zuivelcoöperatie van 8000 melkveehouders in Zweden en Denemarken en de grootste producent van biologische zuivel in de wereld.

Bron: De Stad Nijkerk, 15-07-10
Publicatiedatum: