Rondgang langs telers
Nog steeds sterke vraag naar biologische druiven in Californië
De recessie heeft nog geen invloed op de consumentenvraag naar biologische tafeldruiven uit Californië. "Er is nog altijd een grote vraag", zegt Nikki Nagel van Better Life Produce, een biologische verlader in Los Angeles. Dit wordt volgens haar een goed jaar voor de biologische druiven, de prijzen zijn concurrerend en de kwaliteit is goed. Better Life is verantwoordelijk voor de verhandeling van biologische druiven van verschillende gecertificeerde biologische telers.
Ook Dave Parker van Scattagrlia Growers en Shippers in Californie merkt dat de markt voor biologisch geteelde druiven blijft groeien. Het eerste verkoopjaar in 2009 was erg succesvol en hij zegt dat het bedrijf ook dit jaar weer een gezonde omzetgroei verwacht. Het bedrijf verkoopt biologische druiven onder het biologische Calandra-merk met een bruine verpakking die een natuurlijke uitstraling heeft.
Sundale Sales lanceerde haar biologische programma twee seizoenen geleden. Dit was onderdeel van het programma om klanten een zo volledig mogelijk assortiment aan druiven aan te bieden, vertelt directeur Sean Stockton. De biologische teelt is slechts goed voor een klein deel van het totaalvolume van 80.000 dozen dat zij produceren, maar de directeur zegt dat er altijd vraag naar is. Dundale biedt biologische druiven aan als product met toegevoegde waarde.
Fazio Marketing verkoopt al vijf jaar een beperkt aanbod van rode en groene pitloze biologische druiven, zei directeur Tony Fazio. Tijdens de economische crisis is de groei van deze categorie iets afgenomen. Het aandeel van biologische druiven groeit in dit bedrijf niet langer met zo'n 20 procent op jaarbasis, in de afgelopen jaren wat dit wel het geval. "Er is nog steeds vraag naar biologisch, maar de prijs is het primaire probleem voor de consumenten", zei Fazio, en hij verwacht dat dit het geval zal zijn totdat de economie weer aantrekt.
Het bedrijf Macias Mario & Co uit Bakersfield zal dit jaar voor het eerste biologisch gaan telen in de San Joaquin-vallei. Dit vertelt Mario Macias, eigenaar en directeur. Het bedrijf biedt, rode, groene en zwarte biologische variëteiten en hoopt een aantal containers met druiven te gaan verschepen.
14-07-10
Ook Dave Parker van Scattagrlia Growers en Shippers in Californie merkt dat de markt voor biologisch geteelde druiven blijft groeien. Het eerste verkoopjaar in 2009 was erg succesvol en hij zegt dat het bedrijf ook dit jaar weer een gezonde omzetgroei verwacht. Het bedrijf verkoopt biologische druiven onder het biologische Calandra-merk met een bruine verpakking die een natuurlijke uitstraling heeft.
Sundale Sales lanceerde haar biologische programma twee seizoenen geleden. Dit was onderdeel van het programma om klanten een zo volledig mogelijk assortiment aan druiven aan te bieden, vertelt directeur Sean Stockton. De biologische teelt is slechts goed voor een klein deel van het totaalvolume van 80.000 dozen dat zij produceren, maar de directeur zegt dat er altijd vraag naar is. Dundale biedt biologische druiven aan als product met toegevoegde waarde.
Fazio Marketing verkoopt al vijf jaar een beperkt aanbod van rode en groene pitloze biologische druiven, zei directeur Tony Fazio. Tijdens de economische crisis is de groei van deze categorie iets afgenomen. Het aandeel van biologische druiven groeit in dit bedrijf niet langer met zo'n 20 procent op jaarbasis, in de afgelopen jaren wat dit wel het geval. "Er is nog steeds vraag naar biologisch, maar de prijs is het primaire probleem voor de consumenten", zei Fazio, en hij verwacht dat dit het geval zal zijn totdat de economie weer aantrekt.
Het bedrijf Macias Mario & Co uit Bakersfield zal dit jaar voor het eerste biologisch gaan telen in de San Joaquin-vallei. Dit vertelt Mario Macias, eigenaar en directeur. Het bedrijf biedt, rode, groene en zwarte biologische variëteiten en hoopt een aantal containers met druiven te gaan verschepen.
14-07-10
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-25 Kansen voor biologische teelt van Cantaloupe-meloenen
- 2022-05-25 "Tijdens de langdurige bewaring wordt het kaf van het koren gescheiden"
- 2022-05-25 Catalaans bedrijf maakt eetbare verpakkingen
- 2022-05-24 "Komend seizoen breiden we de teelt van bio-zoete aardappelen in Portugal met 30 hectare uit"
- 2022-05-23 Piekopbrengst voor bio-blauwe bessen in Californië en Georgia
- 2022-05-23 Groente & Fruitbrigade opent derde locatie in IJsselmuiden
- 2022-05-20 Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- 2022-05-20 "Combinatie van verse en verwerkte gember vergroot afzetkansen"
- 2022-05-20 "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"
- 2022-05-19 Special AGF volgende maand van start
- 2022-05-19 Biologische landbouw in opmars in het Verenigd Koninkrijk
- 2022-05-19 Areaaluitbreiding vollegrondsgroenteteelt, biologische tuinbouw in opmars
- 2022-05-19 Oogst van witte kolen in rassenproef had vroeger gemogen
- 2022-05-18 Ombouw kas voor bioteelt in beeld
- 2022-05-18 Dure groenten in supermarkt, dus dan maar zelf kweken?
- 2022-05-18 "Aanbod oude aardappelen raakt geleidelijk op"
- 2022-05-18 "Droogte precair maar nog niet desastreus voor akker- en tuinbouw"
- 2022-05-17 Vervolg Green Deal voor duurzame voedselproductie
- 2022-05-17 "Hoe langer je biologisch teelt, hoe blijer je wordt"
- 2022-05-16 Ex-profvoetballer Mario Gomez investeert in Food Tech start-up Organic Garden