Restaurant Scherp uit het Zeeuwse Middelburg verzorgde afgelopen week een diner op een boerenerf. Het speciale diner maakt deel uit van de campagne 'Boergondisch dineren’ van de stichting Van Eigen Erf.
Chef-kok/eigenaar Mart Scherp van Scherp kookte het diner voor 53 gasten voor de gelegenheid op het erf van 't Hof Welgelegen in Sint Laurens, Middelburg. Dit is een biologische boerderij die mooie, vergeten groentes zelf teelt en levert.
"De tafels waren gedekt in het weiland met strobalen als stoelen", zegt Scherp. Dineren in de open lucht brengt wel extra uitdagingen mee. "Toen we aan het voorgerecht gingen begon het te regenen. We hebben de gasten gevraagd hun bord, servet en glaswerk mee naar de schuur te nemen en daarna de strobaalstoelen op te halen. We hebben tot laat in de avond gezellig nagetafeld in de schuur met 53 zeer tevreden gasten. Helemaal top."
Tijdens de actie verzorgen restaurants complete diners op het erf van een biologische boerderij in de buurt. De actie loopt de hele zomer, in totaal zijn er bijna 30 boergondische diners door het hele land.
De stichting Van Eigen Erf promoot het gebruik van producten van biologische boeren. Naast het boergondisch diner brengen ze bijvoorbeeld ook een biologisch kookboek en fietsroutes langs bioboeren uit.
Bron: MissetHoreca, 12-07-10
Abonneren
Vacatures
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
- Senior / junior inkoper bloemen
Top 5 - gisteren
- Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- Agroforestry op de BioVelddag 2022
- Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- Zijn biologische producten gezonder?
- Ministerie staat niet-biologische grondstoffen in biologisch veevoer tijdelijk toe: net op tijd
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands
- 2022-02-07 Versplatform QSTA wil en kan nog flink groeien
- 2022-02-02 13 nieuwe Green Key locaties in Vlaanderen
- 2022-01-26 "De heropening van de horeca zal problemen opleveren in verkrijgbaarheid producten"
- 2022-01-19 Le Pain Quotidien breidt verder uit in Nederland
- 2022-01-14 "Gevolgen horecasluiting zijn nu groter dan bij de eerste golf"