Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Middelburgs restaurant verzorgt diner op biologische boerderij

Restaurant Scherp uit het Zeeuwse Middelburg verzorgde afgelopen week een diner op een boerenerf. Het speciale diner maakt deel uit van de campagne 'Boergondisch dineren’ van de stichting Van Eigen Erf.

Chef-kok/eigenaar Mart Scherp van Scherp kookte het diner voor 53 gasten voor de gelegenheid op het erf van 't Hof Welgelegen in Sint Laurens, Middelburg. Dit is een biologische boerderij die mooie, vergeten groentes zelf teelt en levert.

"De tafels waren gedekt in het weiland met strobalen als stoelen", zegt Scherp. Dineren in de open lucht brengt wel extra uitdagingen mee. "Toen we aan het voorgerecht gingen begon het te regenen. We hebben de gasten gevraagd hun bord, servet en glaswerk mee naar de schuur te nemen en daarna de strobaalstoelen op te halen. We hebben tot laat in de avond gezellig nagetafeld in de schuur met 53 zeer tevreden gasten. Helemaal top."

Tijdens de actie verzorgen restaurants complete diners op het erf van een biologische boerderij in de buurt. De actie loopt de hele zomer, in totaal zijn er bijna 30 boergondische diners door het hele land.

De stichting Van Eigen Erf promoot het gebruik van producten van biologische boeren. Naast het boergondisch diner brengen ze bijvoorbeeld ook een biologisch kookboek en fietsroutes langs bioboeren uit.

Bron: MissetHoreca, 12-07-10
Publicatiedatum: