
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Bij btw-afschaffing op biologisch gaat het vooral om de milieuwinst"
- Lidl tekent voor 35 ha op Logistiek Park Moerdijk
- Eierspecialiteit in een nieuw jasje
- Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- Omgeschakelde Kwekerij Lageschaar Vaste Planten en webshop Sprinklr gaan samenwerken
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Middelburgs restaurant verzorgt diner op biologische boerderij
Chef-kok/eigenaar Mart Scherp van Scherp kookte het diner voor 53 gasten voor de gelegenheid op het erf van 't Hof Welgelegen in Sint Laurens, Middelburg. Dit is een biologische boerderij die mooie, vergeten groentes zelf teelt en levert.
"De tafels waren gedekt in het weiland met strobalen als stoelen", zegt Scherp. Dineren in de open lucht brengt wel extra uitdagingen mee. "Toen we aan het voorgerecht gingen begon het te regenen. We hebben de gasten gevraagd hun bord, servet en glaswerk mee naar de schuur te nemen en daarna de strobaalstoelen op te halen. We hebben tot laat in de avond gezellig nagetafeld in de schuur met 53 zeer tevreden gasten. Helemaal top."
Tijdens de actie verzorgen restaurants complete diners op het erf van een biologische boerderij in de buurt. De actie loopt de hele zomer, in totaal zijn er bijna 30 boergondische diners door het hele land.
De stichting Van Eigen Erf promoot het gebruik van producten van biologische boeren. Naast het boergondisch diner brengen ze bijvoorbeeld ook een biologisch kookboek en fietsroutes langs bioboeren uit.
Bron: MissetHoreca, 12-07-10
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA