Restaurant Scherp uit het Zeeuwse Middelburg verzorgde afgelopen week een diner op een boerenerf. Het speciale diner maakt deel uit van de campagne 'Boergondisch dineren’ van de stichting Van Eigen Erf.
Chef-kok/eigenaar Mart Scherp van Scherp kookte het diner voor 53 gasten voor de gelegenheid op het erf van 't Hof Welgelegen in Sint Laurens, Middelburg. Dit is een biologische boerderij die mooie, vergeten groentes zelf teelt en levert.
"De tafels waren gedekt in het weiland met strobalen als stoelen", zegt Scherp. Dineren in de open lucht brengt wel extra uitdagingen mee. "Toen we aan het voorgerecht gingen begon het te regenen. We hebben de gasten gevraagd hun bord, servet en glaswerk mee naar de schuur te nemen en daarna de strobaalstoelen op te halen. We hebben tot laat in de avond gezellig nagetafeld in de schuur met 53 zeer tevreden gasten. Helemaal top."
Tijdens de actie verzorgen restaurants complete diners op het erf van een biologische boerderij in de buurt. De actie loopt de hele zomer, in totaal zijn er bijna 30 boergondische diners door het hele land.
De stichting Van Eigen Erf promoot het gebruik van producten van biologische boeren. Naast het boergondisch diner brengen ze bijvoorbeeld ook een biologisch kookboek en fietsroutes langs bioboeren uit.
Bron: MissetHoreca, 12-07-10
Abonneren
Vacatures
Middelburgs restaurant verzorgt diner op biologische boerderij
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'