Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Alara Wholefoods hoopt op succesvolle promotiecampagne biologische voeding

De oprichter van Alara Wholefoods, Alex Smith, sprak met Greenwisebusiness over de campagne die de biologische consumptie moet gaan verhogen. Alara behoort tot de belangrijkste muesli-producenten in het Verenigd Koninkrijk. Het afgelopen jaar is de muesliverkoop onder hun eigen merk wel met 20 procent toegenomen, maar van de andere merken waarvoor zij produceren daalde de verkoop.

Het doel van de campagne is om de totaalverkoop in het land de komende drie jaar met 15 procent per jaar te verhogen. De campagne zal officieel van start gaan in januari 2011. Dit jaar wordt alleen een lichte verbetering ten opzichte van vorig jaar verwacht, de groei van 15 procent zal in 2011, 2012 en 2013 moeten komen.

"Ik ben erg benieuwd of de campagne vruchten af gaat werpen. Andere Europese landen zoals Italiƫ en Spanje hebben al ongeveer tien van dit soort campagnes gevoerd. Dat is de reden dat zij de biologische markt hebben zien groeien. Alleen in dit land is de biologische consumptie vorig jaar omlaag gegaan. In andere Europese landen en de verenigde Staten is de markt met 8 tot 10 procent gegroeid. De daling in ons land is onder meer te wijten aan de overheidssteun die biologische producenten in andere landen wel ontvangen. In Europa is iedere campagne gesubsidieerd door de overheid, maar hier niet. Dit is zelfs nog maar de eerste campagne die deels gesubsidieerd zal worden."

09-07-10