Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer behoefte aan wereldwijde biologische samenwerking

Vertrekkende directeur Britse Soil Association optimistisch over toekomst

Biologische organisaties over de hele wereld moeten nauwer samenwerken om de milieuvoordelen die biologische teelt biedt te promoten. Dit zei de vertrekkende directeur van de Britse Soil Association gisteren (29 juni).

Hij verlaat de organisatie om duurzame teelt wereldwijd onder de aandacht te brengen, maar kan nog niet precies aangeven wat hij in herfst hiervoor gaat doen. Wel heeft hij verklaard dat biologisch niet alleen geondheidsvoordelen heeft, maar dat biologische voeding ook kan bijdragen aan het milieu. Holden pleit voor meer aandacht voor onderzoek om erachter te komen hoe telers het beste overtuigd kunnen worden om op biologische teelt over te gaan. Hetzelfde geldt voor het overtuigen van het winkelend publiek om biologische producten te kopen.

Volgens hem weten consumenten intuïtief wel dat biologische voeding voordelen voor hun gezondheid oplevert, ondanks het feit dat dit ontkent wordt door de Britse 'Food Standards Agency'. Ook de Britse voedselwaakhond FSA gaf afgelopen zomer aan dat biologische voeding de consument geen extra gezondheidsvoordelen geeft.

De verkoop van biologische producten in het Verenigd Koninkrijk is in 2009 met 13 procent gedaald. Toch benadrukt Holden dat de markt met een waarde van zo'n 2,7 miljard dollar niet genegeerd mag worden. Ook is hij optimistisch, gezien het herstel in de verkoopcijfers. Dit herstel wordt aangevoerd door de zuivelsector. "Melk is een bepalend product, en ik ben ervan overtuigd dat andere producten zullen volgen", aldus Holden.

30-06-10