Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse 'bio-consumenten' leven gezonder

Uiteraard bestaat er een verband tussen het kopen van biologische voeding en de levensstijl. Over het algemeen staan consumenten die biologisch eten bekend als gezonder dan mensen die dit niet doen. En dat niet alleen: over het algemeen hebben zij ook een gezondere levensstijl. Dit alles is nu onderzocht door het Max Rubner Instituut in Duitsland. Zo'n 14.200 mensen hebben aan een grootschalige evaluatie meegewerkt. Zij hebben informatie gegeven over hun voedingspatronen. Door deze gegevens te combineren met al eerder verzamelde gegevens was het mogelijk om de Duitse 'bio-consument' te karakteriseren.

De algemene gebruiker van biologisch voedsel kiest verantwoorder: hij of zij eet vaak veel groenten en fruit, en minder vlees. Ook wordt er minder snoep en frisdrank verbruikt. De koper van biologische producten blijkt ook minder te roken en sportiever te zijn. Onder de kopers van biologische producten vallen niet alleen mensen met hoge inkomens, tot de groep met de laagste inkomens behoren ook intensieve gebruikers van biologische levensmiddelen.

Vooral ouderen lijken de voorkeur te geven aan biologische voeding. Het aandeel van biologische kopers in de jongste leeftijdsgroep (18-24 jaar) is slechts half zo groot als het aandeel van ouderen. En meer dan de helft van de meest intensieve kopers is ouder dan 50 jaar oud. Ook voor wat betreft de subjectieve beoordeling van de gezondheid, reageerden de biologische kopers vaker (4 procent) met 'zeer goed' of 'goed' dan de andere groep. Ook de voedingskennis bleek hoger, 39 procent gaf aan goede kennis te hebben over voeding, tegenover 23 procent van de niet-kopers.

22-06-10