Amerikaanse biotelers verliezen proces omtrent Monsantozaden

Het hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft in het voordeel van het agrochemische bedrijf Monsanto beslist om het verbod op de verkoop van genetisch gemodificeerde alfalfazaden op te schorten. Amerikaanse biotelers vreesden dat het genetisch gemanipuleerd zaad hun gewassen zou aantasten.
 
Een Californische rechter gaf in mei 2007 het bevel om de verkoop van de genetisch gemodificeerde Monsantozaden, die herbiciden bevatten, te verbieden. Het bevel werd in beroep bevestigd. De rechters van het Supreme Court oordeelden met zeven tegen één, een van de rechters verklaarde zich onbevoegd, dat de ondergeschikte rechtbanken "voorbarig" gehandeld hadden.
 
Het Amerikaanse ministerie van Landbouw had nog geen onderzoek gevoerd naar de impact op het milieu van het ggg (genetisch gemanipuleerd gewas) van Monsanto. Het was de eerste zaak over genetisch gemodificeerde organismen voor het hoogste Amerikaanse hof.

Bron: Het Laatste Nieuws, 21-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.