Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Diverse biologische fruittelers in eigen provincie gekozen tot 'Held van de Smaak'

In de aanloop naar de Week van de Smaak (19 t/m 26 september 2010, geco√∂rdineerd door Biologica) vinden de provinciale voorrondes plaats van de jaarlijkse Heldenverkiezing. Het thema van de verkiezing is dit jaar 'smaakfruit', met aandacht voor het onmisbare werk van bijen en imkers voor de fruitteelt.

De Heldenverkiezing wordt georganiseerd door mede-initiatiefnemers van de Week van de Smaak, Streekeigen Producten Nederland en Slow Food Nederland, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

In de provincies Flevoland en Gelderland hebben de voorrondes inmiddels plaatsgevonden. Biologica is verheugd dat twee fruittelers die meedoen aan onze campagne Adopteer een Appelboom in de prijzen zijn gevallen. Van harte gefeliciteerd!

Om wie gaat het?

Op 13 juni is de biologisch-dynamische fruitteler Wil Sturkenboom van de Warmonderhof (www.warmonderhofboomgaard.nl) gekozen tot Held van de Smaak in Flevoland. Plaats van handeling was de open dag open dag in de Tuin van Lelystad, tijdens het Lekker naar de Boer-weekend van Biologica. Er waren vijf kandidaten die allemaal groot hadden uitgepakt met een prachtige presentatie van hun bedrijf en producten. De winnaar is gekozen door een vakjury.

Op 14 juni zijn Harmen en Carla Peters van 't Gelders Eiland in Lobith (www.gelderseiland.com) gekozen als 'Gelderse Helden van Smaak 2010'. De verkiezing werd maandag in Ochten gehouden. Het biologische fruittelersechtpaar Peters springt er volgens de jury uit vanwege doorzettingsvermogen en voorbeeldfunctie: duurzaam en toch zakelijk. Ze lieten zeven andere Gelderse genomineerden achter zich. De jury stond onder voorzitterschap van de Gelders gedeputeerde Harry Keereweer.

Wil Sturkenboom en Harmen en Carla Peters gaan als provinciale winnaars door naar de landelijke finale van de Helden van de Smaak-verkiezing. Deze vindt plaats op 19 september, bij de opening van de Week van de Smaak.

Op die dag zal een jury van deskundigen bepalen wie de winnaar wordt van de juryprijs. Er is ook een publieksprijs: via de website www.weekvandesmaak.nl kunt u vanaf juli uw stem uitbrengen op de kandidaat die volgens u moet winnen. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt, wint de publieksprijs.

Bron: Biologica, 17-06-10
Publicatiedatum: