Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nog veel terrein te winnen

Regering stimuleert biologische teelt op Malta

De lokale regering van Gozo (Malta) moedigt telers aan om de voordelen van de biologische teelt te verkennen. In een lezing zijn de voordelen besproken. Hierin werd onder meer de nadruk gelegd op de groeiende vraag naar biologisch geteelde producten. Dit was de tweede keer dat een dergelijke lezing georganiseerd werd in Gozo. De lokale raad moedigde de promotie van verdere milieuvriendelijke initiatieven een om bijvoorbeeld een EMAS-certificering te krijgen.

Men is het erover eens dat de biologische teelt een essentieel onderdeel is van de 2015 'eco-Gozovisie'. Er zijn inmiddels al vijf telers die officieel biologisch telen, ook zijn er twee verwerkers van biologische teeltproducten actief.

De interesse in de biologische teelt groeit in Malta, er zijn 15 gecertificeerde telers geregistreerd. Deze telers produceren op ongeveer 22 hectare grond per jaar zo'n 20 ton biologische producten. De afgelopen vijf jaar is het aantal biologische producten met 33 procent gestegen. Het MSA is verantwoordelijk voor de certificering, deze organisatie zorgt ervoor dat de biologische producten van Malta in overeenstemming zijn met de EU-regelgeving. Het certificeringssysteem is in december 2004 geïntroduceerd.

De telers werden ook herinnerd aan het feit dat binnen de EU diverse regelingen mogelijk zijn die telers helpen bij de overschakeling naar biologische teelt. Zij ontvingen ook informatie over het juiste gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De MSA voert hiervoor regelmatig controles uit. In 2009 bezocht de MSA 46 groenten- en fruitverkopers en voerde zij 576 inspecties uit.

13-06-10