Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scheidend Skal-voorzitter Duffhues verwelkomt 3000e bio-bedrijf

Controle-organisatie Skal heeft zeer onlangs het 3000e bedrijf geregistreerd als biologisch producent: Bakkerij Fuite uit Apeldoorn. Voorzitter Wim Duffhues feliciteerde het bedrijf met deze gebeurtenis tijdens een symposium ter gelegenheid van diens afscheid na 8 jaar voorzitterschap.

Ook zei Duffhues oprecht trots te zijn op wat in de afgelopen jaren is bereikt. "Skal heeft het pioniersstadium achter zich gelaten en is een professionele organisatie geworden." Biologische ondernemers houden zich goed aan de regelgeving. In 2009 keurde Skal bij minder dan 1 procent van de bedrijven producten af voor de biologische markt. "Vol vertrouwen draag ik de voorzittershamer daarom over aan de nieuwe voorzitter Suzanne van der Pijll", aldus Duffhues.

Van der Pijll benadrukte dat Skal zich ook de komende jaren blijft richten op de betrouwbaarheid van het biologisch product dat aan de wettelijke eisen voldoet. "Dat was en is de missie van onze organisatie. Natuurlijk kijken we daarbij vooruit en willen we nieuwe kansen aangrijpen om die missie waar te maken. De verwachting is dat in de komende jaren het aantal biologische producten zal toenemen. Skal zal zich dan ook instellen op grotere volumes en meer import en export" zo sprak de nieuwe voorzitter.

Michel Berkelmans van het ministerie van LNV, opdrachtgever van Skal dankte scheidend voorzitter Duffhues voor diens bijdrage aan de betrouwbaarheid van het Nederlandse bio-product en uitte zich positief over de nabije toekomst.

Ontwikkeling bio-sector en toezicht

De biologische sector in Nederland is uitgegroeid van 70 bedrijven in 1985 tot ruim 3000 op de dag van vandaag. Tegelijkertijd heeft het EKO-keurmerk zich in die 25 jaar ontwikkeld tot één van de bekendste keurmerken. Vanwege de toenemende internationale handel investeert Skal in samenwerking en informatie-uitwisseling met andere Europese bio-controle-instanties. De European Organic Certifiers Council dient daarbij als platform. Skal vervult daarin een voortrekkersrol en gaat deelnemen aan een internationale keteninspectie.

Bron: Skal, 27-05-10

Publicatiedatum: