Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Proberen zo snel mogelijk weer operationeel te zijn"

Grote brand verwoest opslagschuren BioRomeo

Tholen - Door een grote brand zijn afgelopen zaterdag twee schuren van BioRomeo verwoest. De schuren op het erf aan de Zwijnsweg 5 in Ens stonden vol met voorraad (biologische groenten). Het bedrijf verwacht wel redelijk snel weer operationeel te kunnen zijn, aangezien de verwerkingsschuur en het kantoor bespaard zijn gebleven. "Zaterdagmiddag hoorde ik dat het dak van de schuur in brand stond. De chauffeur van De Zaai-Ster heeft de brand ontdekt. Hij zag rook in de werkplaats en alarmeerde de medewerkers op het terrein. Daarna kwam de brandweer al snel ter plaatse. De brandweer dacht op een gegeven moment dat de brand uit was. Eén van de brandweermannen besloot toch nog verder te kijken en ontdekte dat de brand nog in de tussenmuren zat. Toen ging het heel snel. Binnen 5 minuten stond het hele dak in de brand en toen was er geen redden meer aan. De brandweer moest het gecontroleerd uit laten branden. Je staat er bij en kijkt er naar. Heel bizar", reageert Rinie Pen-Eisses.


Beelden van de situatie na de brand.

Ze vertelt dat het hartverwarmend is hoeveel medeleven er is. "En er is al heel snel van vele kanten hulp aangeboden. We prijzen ons gelukkig omdat het alleen onze voorraad is. En het gaat alleen om materiële schade, er zijn geen mensen en dieren getroffen. Het woonhuis op het erf staat er nog. Evenals de verwerkingsschuur die we drie jaar geleden gebouwd hebben, deze is helemaal in tact gebleven. Daarin wassen, snijden en verpakken we onze producten. In deze schuur kunnen we weer aan het werk zodra we weer water, gas en elektra hebben."


Op de schuren lagen overigens 170 zonnepanelen.

"Even geen koelcel nodig"

Rinie geeft aan dat ze even geen bestellingen uitleveren. "We proberen zo snel mogelijk weer operationeel te zijn." Gisterenmiddag heeft ze al heel veel bestellingen om de voorraad weer op peil te krijgen de deur uit gedaan. Wat dat betreft komt het koude weer ook goed van pas: "We hebben even geen koelcel nodig. En we kunnen straks gewoon weer gaan wassen en verpakken. Verder lopen we vooral tegen wat praktische problemen aan. In één van de schuren bevond zich een werkplaats, dus hebben we bijvoorbeeld geen gereedschap tot onze beschikking."
 


Voor meer informatie:

Rinie Pen-Eisses
BioRomeo
Zwijnsweg 5
8307 PP Ens
0627650002
[email protected]
www.bioromeo.nl