Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ongediertebestrijding vereist een goed plan van aanpak

"Neem natuur als uitgangspunt, daar komt geen gif aan te pas"

Tholen – Ongewenste gasten wil je graag buiten de deur houden. Bij bedrijven en instellingen leidt ongedierte dikwijls tot overlast waarbij de hygiëne in het geding komt. Als oplossing wordt vaak teruggegrepen op curatieve bestrijding. En daar wringt hem de schoen volgens Simon Vonk van Gifvrij Plaagdier Management Nederland (GVPM). "Neem de natuur als uitgangspunt, dan kom je tot veel betere resultaten. En daar komt geen gif aan te pas."


Simon verzorgt workshops voor bedrijven om hun hygiëne op een hoger niveau te brengen en overlast van ongedierte beheersbaar te maken.

Simon heeft een gifvrije methodiek ontwikkeld om hygiëne te verbeteren en problemen met betrekking tot ongedierte aan te pakken en beheersbaar te houden. Het bedrijf is actief bij allerlei bedrijven: restaurants, bakkerijen, scholen, zorginstellingen en ook grote concerns. Elk bedrijf vraagt om een specifieke oplossing, die sterk afhankelijk is van de context waarbinnen gewerkt wordt.


Weringsmaatregelen helpen gebouwen ongedierte'proof' te maken middels de allernieuwste technieken, zoals de magnetische afdichtingen van Emflex.

Hij begint daarom altijd met een workshop voor zowel de leiding van de organisatie als ook de medewerkers. Dit heeft tot doel de diepere oorzaken van problemen boven tafel te krijgen. "Het gaat erom dat je met hele kleine stapjes gewoontes en gedragingen binnen de bedrijfscultuur doorbreekt. Veel gebeurt op de automatische piloot, terwijl de oplossingen vaak al binnen handbereik liggen. Als extern bedrijf kom je tot andere, verfrissende inzichten. Door de dialoog aan te gaan kom je samen tot inzichten die je voorheen niet haalbaar achtte. De basis vanuit waar je vertrekt is een goede samenwerking. Training en workshops zijn onontbeerlijk om de hygiëne(voorschriften) binnen bedrijven op een hoger niveau te brengen."


Verjaagsystemen in gebouwen creëren een onprettig leefklimaat voor ongedierte, zodat zij zich niet in of rondom bedrijfspanden gaan nestelen.

Als de neuzen allemaal dezelfde kant op staan, wordt geïnventariseerd welke preventieve en duurzame maatregelen het beste bij het bedrijf passen. GVPM gebruikt altijd weringsmaatregelen, verjaag- en vangsystemen. Daarnaast houdt GVPM altijd structureel inspecties. Onder de eerste categorie valt de afdichting van kieren in gebouwen, zoals de magnetische afdichtingssystemen van Em-Flex. Verjaagsystemen creëren een onprettig leefklimaat voor ongedierte, zodat zij zich niet nestelen. De duurzame vangsystemen van Alcochem worden ook op moeilijk bereikbare gebieden zowel binnen als buiten gebouwen ingezet.


Moderne vangsystemen helpen ook om ongedierte op lastige plaatsen weg te vangen.

"De sleutel tot succes gaat uit van logische denkstappen. Door schoon te zijn, te luisteren naar je klant en aandacht voor elkaar te hebben kom je veel sneller tot het gewenste resultaat. Gifvrij werken is een totaal andere manier van werken. Het werkt. Bij de start werd het voor onmogelijk gehouden, nu volgen andere ongediertebestrijders mijn werkwijze maar al te graag op."

Voor meer informatie:
Simon Vonk
Gif Vrij Plaagdier Management Nederland
[email protected]
www.gvpm.nl
M: 06-44299473