Plantaardige proteïne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe marktkansen. Het initiatief krijgt steun van de overheid en experts in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De markt met producten met plantaardige proteïne uit bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- De Speld steekt de draak met biologisch
- Honderden bezoekers voor BioVelddag
- Skal constateerde in 2021 geen enkele non-conformiteit bij 67% van de gecertificeerde bedrijven
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
Green Protein Alliance van start
Op 7 juli 2016 ging de Green Protein Alliance (GPA) van start in de New World Campus in Den Haag. Dit unieke samenwerkingsverband van koplopers in de voedingsbranche wil de consumptie van plantaardige proteïne een flinke impuls geven.
Plantaardige proteïne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe marktkansen. Het initiatief krijgt steun van de overheid en experts in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De markt met producten met plantaardige proteïne uit bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.
Plantaardige proteïne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe marktkansen. Het initiatief krijgt steun van de overheid en experts in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De markt met producten met plantaardige proteïne uit bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-15 Florentin Hummus komt als beste uit de test
- 2022-06-02 Roquette breidt uit met biologische getexturiseerde erwten- en favaproteïnen
- 2022-06-01 Abbot Kinney's lanceert een vegan barista drink op Wereldmelkdag
- 2022-05-18 Upside introduceert de Cevapcici en breidt uit naar België
- 2022-05-06 Vegan Bio Gyros: geen Griekse mythe
- 2022-05-02 Nu ook vegan krupuk van Yakso
- 2022-04-28 Ekomenu start samenwerking met LikeMeat
- 2022-04-21 Nieuw: BUMI's seitan kebab
- 2022-04-19 Hoe Johnny Dutch consumenten wil verleiden met vegan wereldgerechten
- 2022-04-13 Nieuw van Allos: Veggie Paté vol en smeuïg & gekruid
- 2022-04-08 Prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers wordt steeds kleiner
- 2022-03-30 Van reststroom tot veggieburger – zo doet Abinda het
- 2022-03-23 Reportage over 'ambassadeur' La vie est belle
- 2022-03-09 Lactosevrije bio-fruityoghurts nu in portieverpakking
- 2022-03-09 Ook een week zonder vlees voor de hond?
- 2022-03-07 Vijfde editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start
- 2022-03-03 Nieuwe veggie wraps en pizzabodems met 35% groente
- 2022-03-01 België lijkt een plantaardig voedingsmenu definitief te omarmen
- 2022-02-07 De Paddestoel krijgt het label CO2-neutraal
- 2022-02-02 Een lokale keten van sojaboon naar spreads en vleesvervangers