Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Fraude met bio- en Fairtrade labels'

Vorige maand publiceerde Europol een onderzoeksrapport naar fraude in Europa. Daaruit blijkt dat onder andere de labels voor biologische producten vaak misbruikt worden. De populariteit van de labels en de hogere prijzen die voor biologische producten gevraagd kunnen worden, trekken fraudeurs aan, aldus het rapport.

In Italië bijvoorbeeld rapporteerden Q Certificazioni en CCPB (de Italiaanse certificeringsorganisatie) een aantal zaken waarin bedrijven vervalste certificaten of vervalste logo's gebruikten. Drie Italiaanse bedrijven werden betrapt op het gebruik van vervalste labels, na onderzoek bleek er ook gefraudeerd te worden met onder andere de BTW. De producten van deze bedrijven werden afgezet in België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Nederland, Oostenrijk en Roemenië. In totaal brachten de bedrijven 700 ton product met een vervalst bio-label op de markt.De markt voor biologische producten in Europa heeft een waarde van 17 miljard euro. Europol verwacht dat met andere populaire labels, zoals Fairtrade, ook meer gefraudeerd gaat worden.

klik hier om het volledige rapport van Interpol te lezen.
Publicatiedatum: