Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aandacht voor duurzame alternatieven

Food4all Festival: 11 tot en met 16 oktober

Het 'Food4all festival' is een kritisch alternatief voor het 'Food4you festival' van Wageningen UR, Rijn IJssel Vakschool Wageningen en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Tijdens het festival zal kritisch worden gekeken naar de wereldvoedselproblematiek en zullen duurzame alternatieven aan het licht worden gebracht. Onderdeel van het festival zijn debatten, een boerenstreekmarkt, een herfstdiner van lokale ingrediënten en de Nederlandse première van de film 'Crops of the future'.

Donderdag 11 oktober

Lezing 'Land grabs and the right to food' over het belang van toegangsrechten tot land en andere natuurlijke hulpbronnen zoals water voor voedselzekerheid. Claire Améyo Quenum van het Afrikaans netwerk 'Right to Food' zal onder andere spreken. Het debat begint om 20:00 uur op de Leeuwenborch (zaal C64), Hollandseweg 2 in Wageningen.

Vrijdag 12 oktober

De discussie die is losgebarsten na aanleiding van recente uitspraken in de media door de voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, Aalt Dijkhuizen zal worden voortgezet tijdens de discussie 'Feeding the world, a different logic'. Het debat zal gaan over hoe we met duurzame vormen van landbouw de toenemende wereldbevolking kunnen voeden. Sprekers zijn Jan-Douwe van der Ploeg (Professor Wageningen Universiteit), Frank Verhoeven (oprichter Boerenverstand), Edith Lammerts van Bueren (voorzitster Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding) en Steve Sherwood (oprichter Groundwell international). Het debat wordt gemodereerd door Sophie Dekzen (Vrij Nederland). De discussie begint om 20:00 uur in het Forum gebouw (zaal C222), Droevendaalsesteeg 2 in Wageningen.

Zaterdag 13 oktober

Op de derde editie van de Boerenstreekmarkt vindt u producten uit Wageningen en omgeving: kaas, brood, vlees, eieren, groente, honing, sap maar ook soep, friet en ander eten klaargemaakt van lokale producten. U kunt deelnemen aan een discussie om 17:30 uur en/of tussen 18:00 en 21:00 uur met Wagenings biertje luisteren naar sfeervolle country van de lokale band 'de Skip Pickers' en direct van de producten van de markt genieten. Als u wilt genieten van een warme maaltijd tijdens de streekmarkt kunt u reserveren via [email protected]. De Boeren Streekmarkt vindt plaats op proefboerderij Droevendaal, Kielekampsteeg 32 in Wageningen (linksaf bij de eerste stoplichten op de grote weg naar Ede).

Dinsdag 16 oktober

Na 'The World according to Monsanto' en 'Our daily poison' sluit regisseuse Marie-Monique Robin haar trilogie met de film 'Crops of the future', een hoopvolle film over agro-ecologie en oplossingen voor de wereldwijde voedselcrisis. Hoe moeten we de wereld voeden in 2050? De film herinnert haar kijkers er aan dat een zesde van de mensheid nog steeds honger lijdt en zoekt naar de redenen hiervan. Haar film maakt duidelijk dat de situatie pas verandert zodra wij bereid zijn om verandering te brengen in de huidige landbouw situatie. De film begint om 20:30 uur in Movie-W, Wilhelminaweg 3a in Wageningen.

Food4all is een gezamenlijk initiatief van: Stichting Boerengroep, ILEIA, Stichting OtherWise en FIAN. Voor meer informatie en reserveringen www.grassrootsscience.nl of [email protected].
Publicatiedatum: