Deli Harmony Nieuwbouw

Een bovenaanzicht van het pand van Deli Harmony aan De Hootkamp 6 in Hedel. Achteraan is het nieuwe gedeelte goed zichtbaar. De verbouwing bij Deli Harmony ging eind april 2015 van start. Dit heeft geresulteerd in een flinke toename van de productieruimte (van 1200 naar 2450 vierkante meter).
Een bovenaanzicht van het pand van Deli Harmony aan De Hootkamp 6 in Hedel. Achteraan is het nieuwe gedeelte goed zichtbaar. De verbouwing bij Deli Harmony ging eind april 2015 van start. Dit heeft geresulteerd in een flinke toename van de productieruimte (van 1200 naar 2450 vierkante meter).
De nieuwe balie is het eerste wat je ziet bij binnenkomst.
De nieuwe balie is het eerste wat je ziet bij binnenkomst.
Ook in het oude gedeelte van het pand zijn meteen de nodige vernieuwingen doorgevoerd. Zo zitten er nieuwe wanden en deuren in.
Ook in het oude gedeelte van het pand zijn meteen de nodige vernieuwingen doorgevoerd. Zo zitten er nieuwe wanden en deuren in.
Hier komen de grondstoffen voor de productie van de biologische vleeswaren binnen.
Hier komen de grondstoffen voor de productie van de biologische vleeswaren binnen.
Afwegen van het vlees na binnenkomst.
Afwegen van het vlees na binnenkomst.
Hier worden de verpakkingen van de vleeswaren van een etiket voorzien.
Hier worden de verpakkingen van de vleeswaren van een etiket voorzien.
De dagelijkse bestelling van de bio-groothandel staat klaar.
De dagelijkse bestelling van de bio-groothandel staat klaar.
In deze ruimte wegen ze de kruiden af.
In deze ruimte wegen ze de kruiden af.
De wanden van de worstmakerij zijn met RVS bekleed.
De wanden van de worstmakerij zijn met RVS bekleed.
"Henk van Oers: "In dit apparaat kunnen we het vlees karnen, ofwel masseren, door het te laten omwentelen."
"Henk van Oers: "In dit apparaat kunnen we het vlees karnen, ofwel masseren, door het te laten omwentelen."
"In het nieuwe gedeelte staan diverse nieuwe kook- en braadkasten. "Dit biedt ons heel veel nieuwe mogelijkheden. Doordat we nu de beschikking hebben over moderne rook- en rijpingskamers alsook nieuwe kook- en braadkasten kunnen we weer aan de slag met productinnovaties. In deze kast passen drie karren, die er via de achterkant weer uitgereden kan worden."
"In het nieuwe gedeelte staan diverse nieuwe kook- en braadkasten. "Dit biedt ons heel veel nieuwe mogelijkheden. Doordat we nu de beschikking hebben over moderne rook- en rijpingskamers alsook nieuwe kook- en braadkasten kunnen we weer aan de slag met productinnovaties. In deze kast passen drie karren, die er via de achterkant weer uitgereden kan worden."
"We hebben nu ook de beschikking over een ruime pekelcel. Deze varkensbuik zijn we aan het droogzouten om er vervolgens spekjes van te maken. Ernaast ligt onze rauwe ham. Wij vinden het belangrijk om het vlees de tijd te geven, dit geeft aroma en smaak aan het product."
"We hebben nu ook de beschikking over een ruime pekelcel. Deze varkensbuik zijn we aan het droogzouten om er vervolgens spekjes van te maken. Ernaast ligt onze rauwe ham. Wij vinden het belangrijk om het vlees de tijd te geven, dit geeft aroma en smaak aan het product."
"In de kook- en braadkasten werkt Deli Harmony met 'wrijvingsrook'. "Ook dit toont aan dat we geïnvesteerd hebben in smaak. Het houtblok wordt in dit apparaat op het wiel gedrukt, daardoor ontstaat het rookproces. Het ideale is dat we zelf de rookdichtheid kunnen bepalen."
"In de kook- en braadkasten werkt Deli Harmony met 'wrijvingsrook'. "Ook dit toont aan dat we geïnvesteerd hebben in smaak. Het houtblok wordt in dit apparaat op het wiel gedrukt, daardoor ontstaat het rookproces. Het ideale is dat we zelf de rookdichtheid kunnen bepalen."
Heel het bedrijf is voorzien van nieuwe koelingen.
Heel het bedrijf is voorzien van nieuwe koelingen.
Salami in de extra grote rijpingskamer.
Salami in de extra grote rijpingskamer.
"Henk: "We laten de hammen en salami's hier net zo lang hangen totdat wij vinden dat het goed is."
"Henk: "We laten de hammen en salami's hier net zo lang hangen totdat wij vinden dat het goed is."
Henk van Oers toont één van de rauwe hammen in de rijpingskamer.
Henk van Oers toont één van de rauwe hammen in de rijpingskamer.
"De rauwe hammen. "Ik noem dit eigenlijk de smaakkamer."
"De rauwe hammen. "Ik noem dit eigenlijk de smaakkamer."
De rijpingskamer is voorzien van een speciaal systeem met luchtkanalen om de luchtvochtigheid en temperatuur te regelen.
De rijpingskamer is voorzien van een speciaal systeem met luchtkanalen om de luchtvochtigheid en temperatuur te regelen.
Deze vleeswaren staan klaar om naar de klanten te gaan.
Deze vleeswaren staan klaar om naar de klanten te gaan.
"Henk toont het eindresultaat: rauwe ham. "In andere landen zijn ze gespecialiseerd in rauwe ham. Wij hebben onze eigen rauwe ham, die zeker zo smakelijk is, afkomstig van Nederlandse biologisch varkens."
"Henk toont het eindresultaat: rauwe ham. "In andere landen zijn ze gespecialiseerd in rauwe ham. Wij hebben onze eigen rauwe ham, die zeker zo smakelijk is, afkomstig van Nederlandse biologisch varkens."
"Dit laaddock is ook nieuw. "Dit werkt ideaal, zo aan de achterkant van het pand."
"Dit laaddock is ook nieuw. "Dit werkt ideaal, zo aan de achterkant van het pand."

© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven