Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium '250 years Wessanen'

Het symposium '250 years Wessanen' werd gehouden in het Amsterdamse Westergastheater.
Het symposium '250 years Wessanen' werd gehouden in het Amsterdamse Westergastheater.
Bij binnenkomst mochten genodigden het boekje '250 years Wessanen - our journey to a green future'.
Bij binnenkomst mochten genodigden het boekje '250 years Wessanen - our journey to a green future'.
Het openingsscherm staat al klaar.
Het openingsscherm staat al klaar.
Ter ere van het 250-jarig bestaan organiseerde de 'merkenbouwer' een symposium, waarbij vooral aandacht was voor de weg naar een meer duurzame toekomst.
Ter ere van het 250-jarig bestaan organiseerde de 'merkenbouwer' een symposium, waarbij vooral aandacht was voor de weg naar een meer duurzame toekomst.
Door het hele gebouw heen werden de producten van de diverse 'Wessanen-merken' gepresenteerd.
Door het hele gebouw heen werden de producten van de diverse 'Wessanen-merken' gepresenteerd.
Kees van Rooijen, Han van Nieland en Nick Hollak van Wessanen. Rechts Steven de Kroes van Albert Heijn.
Kees van Rooijen, Han van Nieland en Nick Hollak van Wessanen. Rechts Steven de Kroes van Albert Heijn.
Ilse Straver van Wessanen met Ivon Rietjens van Wageningen Universiteit.
Ilse Straver van Wessanen met Ivon Rietjens van Wageningen Universiteit.
"Richard en Mark Duerr van het Britse bedrijf Duerr's. "Wij maken de pindakaas voor Whole Earth", vertelt Mark."
"Richard en Mark Duerr van het Britse bedrijf Duerr's. "Wij maken de pindakaas voor Whole Earth", vertelt Mark."
Even bijpraten voorafgaand aan de presentaties.
Even bijpraten voorafgaand aan de presentaties.
Laurence Soutif van LSDH in gesprek met Koos Bakker van Estafette Odin BV.
Laurence Soutif van LSDH in gesprek met Koos Bakker van Estafette Odin BV.
Een Wessanen-onderonsje met Brieke Hillen, Ilse van Koetsveld en Conrad van der Meijs.
Een Wessanen-onderonsje met Brieke Hillen, Ilse van Koetsveld en Conrad van der Meijs.
Biologische sapjes als voorafje.
Biologische sapjes als voorafje.
In het midden Xavier van Box Som (Wessanen) in gesprek met twee gasten uit Frankrijk.
In het midden Xavier van Box Som (Wessanen) in gesprek met twee gasten uit Frankrijk.
Laurence Beck van Wessanen en Emilie Lowenbach van Distriborg.
Laurence Beck van Wessanen en Emilie Lowenbach van Distriborg.
"Klaus Artnz heet alle bezoekers welkom namens Wessanen. "Welkom bij onze reis naar de toekomst. We vieren dit speciale jaar met dit symposium, maar hebben meer interesse in de toekomst." Hij gaf daarna het woord aan dagvoorzitter Hanna Verboom."
"Klaus Artnz heet alle bezoekers welkom namens Wessanen. "Welkom bij onze reis naar de toekomst. We vieren dit speciale jaar met dit symposium, maar hebben meer interesse in de toekomst." Hij gaf daarna het woord aan dagvoorzitter Hanna Verboom."
Hanna vertelde dat volgens haar gezonde voeding alle aandacht zou moeten krijgen, met het oog op de toekomst.
Hanna vertelde dat volgens haar gezonde voeding alle aandacht zou moeten krijgen, met het oog op de toekomst.
Wessanen-CEO Christophe Barnouin benadrukte in zijn introductie onder meer dat Wessanen zich nu volledig focust op gezond en duurzaam voedsel: biologisch, fairtrade, vegetarisch en met hoge voedingswaarden.
Wessanen-CEO Christophe Barnouin benadrukte in zijn introductie onder meer dat Wessanen zich nu volledig focust op gezond en duurzaam voedsel: biologisch, fairtrade, vegetarisch en met hoge voedingswaarden.
Hij keek eerst terug op het verleden van Wessanen.
Hij keek eerst terug op het verleden van Wessanen.
En dit is Wessanen vandaag de dag.
En dit is Wessanen vandaag de dag.
De focus op onder meer biologisch en Fairtrade in beeld.
De focus op onder meer biologisch en Fairtrade in beeld.
"Christophe over de merken van Wessanen: "Onze merken hebben betekenis, we willen enkel eerlijke en verantwoorde producten leveren."
"Christophe over de merken van Wessanen: "Onze merken hebben betekenis, we willen enkel eerlijke en verantwoorde producten leveren."
"Duurzaamheid zit bij Wessanen in het DNA. De laatste jaren is ons hele productportfolio herzien. Inmiddels is 68 procent van de producten biologisch."
"Duurzaamheid zit bij Wessanen in het DNA. De laatste jaren is ons hele productportfolio herzien. Inmiddels is 68 procent van de producten biologisch."
Het publiek luistert aandachtig naar de presentaties.
Het publiek luistert aandachtig naar de presentaties.
Hanna Verboom introduceert Dr. Tara Garnett. Zij is initiatiefnemer van het 'Food Climate Research Network' van Oxford University en sprak over de issues die in het huidige voedselsysteem spelen en hoe we hierin met zijn allen een verschil kunnen maken.
Hanna Verboom introduceert Dr. Tara Garnett. Zij is initiatiefnemer van het 'Food Climate Research Network' van Oxford University en sprak over de issues die in het huidige voedselsysteem spelen en hoe we hierin met zijn allen een verschil kunnen maken.
Hiermee toont ze hoe de manier van verbouwen in de loop van de jaren veranderd is.
Hiermee toont ze hoe de manier van verbouwen in de loop van de jaren veranderd is.
Voor haar is duidelijk welke acties nodig zijn.
Voor haar is duidelijk welke acties nodig zijn.
"Met deze en onder andere de nu volgende foto liet ze de verschillen in eetgewoonten zien. "Eetgewoonten zijn van zoveel aspecten afhankelijk, daarom is het zinvol om in gesprek te gaan met andersdenkenden."
"Met deze en onder andere de nu volgende foto liet ze de verschillen in eetgewoonten zien. "Eetgewoonten zijn van zoveel aspecten afhankelijk, daarom is het zinvol om in gesprek te gaan met andersdenkenden."
In Mali staan vooral bonen en granen op het menu.
In Mali staan vooral bonen en granen op het menu.
"Ze sprak ook over een vicieuze cirkel: "De voedselvoorziening draagt bij aan klimaatverandering en de klimaatverandering zet juist de voedselvoorziening weer onder druk."
"Ze sprak ook over een vicieuze cirkel: "De voedselvoorziening draagt bij aan klimaatverandering en de klimaatverandering zet juist de voedselvoorziening weer onder druk."
"We kunnen onder meer het verschil maken door beter te gaan eten. Dit kan simpel gezegd door: meer plantaardige producten te eten, minder vlees en zuivel te consumeren, geen voedsel weg te gooien en vraagtekens te zetten bij wat de gemiddelde mens als 'normaal' ziet."
"We kunnen onder meer het verschil maken door beter te gaan eten. Dit kan simpel gezegd door: meer plantaardige producten te eten, minder vlees en zuivel te consumeren, geen voedsel weg te gooien en vraagtekens te zetten bij wat de gemiddelde mens als 'normaal' ziet."
Er is volgens haar vooral een belangrijke rol weggelegd voor de regering.
Er is volgens haar vooral een belangrijke rol weggelegd voor de regering.
"Thor Jørgensen gaf vervolgens een presentatie over de Deense discounter Netto International. Netto is uitgegroeid tot de grootste bio-retailer in Denemarken. Thor erkent dat de investering in biologisch zeker rendabel is. "Het moet wel rendabel zijn, anders zouden we hier echt niet aan beginnen."
"Thor Jørgensen gaf vervolgens een presentatie over de Deense discounter Netto International. Netto is uitgegroeid tot de grootste bio-retailer in Denemarken. Thor erkent dat de investering in biologisch zeker rendabel is. "Het moet wel rendabel zijn, anders zouden we hier echt niet aan beginnen."
Thor omschreef Denemarken terecht als één van de 'meest biologische' landen ter wereld. In 2013 gaf alleen de Zwitserse consument gemiddeld meer geld uit aan biologisch per hoofd van de bevolking.
Thor omschreef Denemarken terecht als één van de 'meest biologische' landen ter wereld. In 2013 gaf alleen de Zwitserse consument gemiddeld meer geld uit aan biologisch per hoofd van de bevolking.
Gitte Hvoldal van Økologisk Landsforening kreeg van hem de kans om te vertellen waarom biologisch zo groot is in Denemarken. Volgens haar komt dit met name door de grote steun vanuit de overheid (hierbij verwees ze ook naar het Organic Denmark-label dat vorig jaar al 25 jaar bestond), het feit dat er op heel efficiënte wijze kwalitatief hoge producten geproduceerd worden en door de inzet van de Deense retailers.
Gitte Hvoldal van Økologisk Landsforening kreeg van hem de kans om te vertellen waarom biologisch zo groot is in Denemarken. Volgens haar komt dit met name door de grote steun vanuit de overheid (hierbij verwees ze ook naar het Organic Denmark-label dat vorig jaar al 25 jaar bestond), het feit dat er op heel efficiënte wijze kwalitatief hoge producten geproduceerd worden en door de inzet van de Deense retailers.
Het marktaandeel in biologisch van Netto neemt nog altijd toe.
Het marktaandeel in biologisch van Netto neemt nog altijd toe.
"We houden vast aan dit motto, de bio-producten moeten betaalbaar zijn, anders past het niet in ons concept als discounter."
"We houden vast aan dit motto, de bio-producten moeten betaalbaar zijn, anders past het niet in ons concept als discounter."
Aansluitend op de presentaties werd een paneldiscussie gehouden met beide sprekers, Christophe Barnouin en trend watcher Marjan Ippel,
Aansluitend op de presentaties werd een paneldiscussie gehouden met beide sprekers, Christophe Barnouin en trend watcher Marjan Ippel,
Matthijs Bierman van Triodos Bank met Bionext-directeur Bavo van den Idsert.
Matthijs Bierman van Triodos Bank met Bionext-directeur Bavo van den Idsert.
Even napraten.
Even napraten.
Daarna door naar de volgende locatie voor de inleiding van het avondprogramma.
Daarna door naar de volgende locatie voor de inleiding van het avondprogramma.
David Egelmeers en Merle Koomans van den Dries van Estafette Odin.
David Egelmeers en Merle Koomans van den Dries van Estafette Odin.
Hapjes in een bloempotje.
Hapjes in een bloempotje.
Even tijd om te netwerken in de zon.
Even tijd om te netwerken in de zon.
Dit keer geen rode, maar groene loper.
Dit keer geen rode, maar groene loper.
Anderen zochten alvast 'verkoeling' in het gebouw.
Anderen zochten alvast 'verkoeling' in het gebouw.
"Voorafgaand aan de workshops kwam ook Jeroen Mustert, General Manager Benelux, aan het woord. "We willen de voedselwereld veranderen." Zelf werd hij onlangs door zijn zoon geconfronteerd met zijn eetgewoonten. "Dit is ook de voornaamste reden dat we veranderingen door willen voeren. Dit doen we voornamelijk voor onze kinderen."
"Voorafgaand aan de workshops kwam ook Jeroen Mustert, General Manager Benelux, aan het woord. "We willen de voedselwereld veranderen." Zelf werd hij onlangs door zijn zoon geconfronteerd met zijn eetgewoonten. "Dit is ook de voornaamste reden dat we veranderingen door willen voeren. Dit doen we voornamelijk voor onze kinderen."
De blik op de toekomst komt terug in het doek.
De blik op de toekomst komt terug in het doek.
De toehoorders luisteren aandachtig naar wat Jeroen te vertellen heeft.
De toehoorders luisteren aandachtig naar wat Jeroen te vertellen heeft.
"Hij vroeg Hanna Verboom ook nog naar haar favoriete Wessanen-product. "Dat zijn de Zonnatura-repen van sesamzaadjes."
"Hij vroeg Hanna Verboom ook nog naar haar favoriete Wessanen-product. "Dat zijn de Zonnatura-repen van sesamzaadjes."
Vervolgens vertelde Hanna wat meer over de inhoud van het workshop-programma. Fotograaf Henk Wildschut liet hierin 'The story of food' zien, 'The history of food' kwam aan bod bij Lizet Kruyff, trend watcher Marjan Ippel nam 'The future of food' voor haar rekening en theesommelier Mariëlla Erkens vertelde in haar workshop meer over de historie van thee en het mengen van diverse soorten thee.
Vervolgens vertelde Hanna wat meer over de inhoud van het workshop-programma. Fotograaf Henk Wildschut liet hierin 'The story of food' zien, 'The history of food' kwam aan bod bij Lizet Kruyff, trend watcher Marjan Ippel nam 'The future of food' voor haar rekening en theesommelier Mariëlla Erkens vertelde in haar workshop meer over de historie van thee en het mengen van diverse soorten thee.
Er was veel belangstelling voor het avondprogramma met de workshops.
Er was veel belangstelling voor het avondprogramma met de workshops.
Kleine kaaskroketjes.
Kleine kaaskroketjes.
Voor deze workshop moesten de deelnemers weer even teruglopen naar het Westergastheater.
Voor deze workshop moesten de deelnemers weer even teruglopen naar het Westergastheater.