Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Free From Food Expo 2023

De Free From Food Expo 2023 werd op 21 en 22 november 2023 gehouden in de RAI Amsterdam.
De Free From Food Expo 2023 werd op 21 en 22 november 2023 gehouden in de RAI Amsterdam.
Via ingang L kwamen de bezoekers bij de Free From Food terecht. 
Via ingang L kwamen de bezoekers bij de Free From Food terecht. 
Welkom op de Free From Functional Food Expo 2023!
Welkom op de Free From Functional Food Expo 2023!
Rechts Thijs Schuurman van Bonvita. Hij werd in de stand bijgestaan door Sarah Smit en Roel Welker.
Rechts Thijs Schuurman van Bonvita. Hij werd in de stand bijgestaan door Sarah Smit en Roel Welker.
Bonvita biedt allerlei vegan chocoladeproducten (op basis van rijstmelk) aan.
Bonvita biedt allerlei vegan chocoladeproducten (op basis van rijstmelk) aan.
Bjorn Andringa en Tim Elsing vertelden bij FZ Organic Food de bezoekers alles over de merken Trafo en Yakso. Ook is er van alles mogelijk op het gebied van private labels. "Daar krijgen we veel vragen over", vertelt Bjorn.
Bjorn Andringa en Tim Elsing vertelden bij FZ Organic Food de bezoekers alles over de merken Trafo en Yakso. Ook is er van alles mogelijk op het gebied van private labels. "Daar krijgen we veel vragen over", vertelt Bjorn.
Ruud van Tol (Mattisson Healthcare) nam ook een kijkje op de beurs.
Ruud van Tol (Mattisson Healthcare) nam ook een kijkje op de beurs.
Namens de Smaakspecialist stonden David van der Sluijs, Anneloes Hoorneman en Pieter Dirven
Namens de Smaakspecialist stonden David van der Sluijs, Anneloes Hoorneman en Pieter Dirven
Een zeer toepasselijke raad- en winactie.
Een zeer toepasselijke raad- en winactie.
En men kon onder meer proeven van deze vegan paté (zwarte peper en naturel).
En men kon onder meer proeven van deze vegan paté (zwarte peper en naturel).
En Bart Wullems namens Nenco Food Group, die met het merk Dafco al meerdere malen op de beurs heeft gestaan.
En Bart Wullems namens Nenco Food Group, die met het merk Dafco al meerdere malen op de beurs heeft gestaan.
Arnoud Francken en Timothy Nuijen bezochten de beurs namens John Altman.
Arnoud Francken en Timothy Nuijen bezochten de beurs namens John Altman.
Souhaib Aouini van BioNippy was ook present als bezoeker.
Souhaib Aouini van BioNippy was ook present als bezoeker.
Floris Struis met voor hem de Sparkling Organic Drink van I am F&B Group. "We bestaan 3 jaar en hebben ons concept omgegooid, de zoetstoffen en suikers hebben we er uitgehaald."
Floris Struis met voor hem de Sparkling Organic Drink van I am F&B Group. "We bestaan 3 jaar en hebben ons concept omgegooid, de zoetstoffen en suikers hebben we er uitgehaald."
Het bedrijf exporteert naar 35 landen. Voor de stand gebruikt I am F&B Group een herbruikbare kastenwand.
Het bedrijf exporteert naar 35 landen. Voor de stand gebruikt I am F&B Group een herbruikbare kastenwand.
Een klein uitstapje naar Duitsland tussendoor (met een sterk Nederlands tintje): Feijo Blesgraaf en Christoph Kampschulte van EcoFinia, het bedrijf achter de merken Vivani en iChoc.
Een klein uitstapje naar Duitsland tussendoor (met een sterk Nederlands tintje): Feijo Blesgraaf en Christoph Kampschulte van EcoFinia, het bedrijf achter de merken Vivani en iChoc.
Christoph: "Nieuw is deze iChoc Jackfruit Coconut, volledig plantaardig. Dit is de eerste donkere iChoc-variant."
Christoph: "Nieuw is deze iChoc Jackfruit Coconut, volledig plantaardig. Dit is de eerste donkere iChoc-variant."
De hele dag door vonden er diverse Vegan Condferences plaats.
De hele dag door vonden er diverse Vegan Condferences plaats.
Rechts Ronald Holman van beursorganisator Expo Business Communications BV.
Rechts Ronald Holman van beursorganisator Expo Business Communications BV.
Bij Karlijn van der Haak, Iris Zwaneveld en Chantal Goeree konden bezoekers informatie inwinnen over de plannen van Lidl. Chantal: "Wij zetten echt in op bio, dat is één van de antwoorden op weg naar een gezondere keuze."
Bij Karlijn van der Haak, Iris Zwaneveld en Chantal Goeree konden bezoekers informatie inwinnen over de plannen van Lidl. Chantal: "Wij zetten echt in op bio, dat is één van de antwoorden op weg naar een gezondere keuze."
Voor de Gezonde Innovatie Awards waren dit jaar weer een hele reeks bio-producten genomineerd.
Voor de Gezonde Innovatie Awards waren dit jaar weer een hele reeks bio-producten genomineerd.
De beursplattegrond, waarop duidelijk te zien is dat er diverse landenpaviljoens stonden.
De beursplattegrond, waarop duidelijk te zien is dat er diverse landenpaviljoens stonden.
De volgende editie vindt plaats op 5 en 6 november 2024 in RAI Amsterdam.
De volgende editie vindt plaats op 5 en 6 november 2024 in RAI Amsterdam.
Cees-Jan de Bruijn en Alex Poortinga met de biologische sappen van Juice Family.
Cees-Jan de Bruijn en Alex Poortinga met de biologische sappen van Juice Family.
Onder meer proeven van Apple-Ginger en Apple-Mango.
Onder meer proeven van Apple-Ginger en Apple-Mango.
Karin Gefken vertelde dat het uit Kroatië afkomstige merk Agroposta volgend jaar blikjes gaat introduceren.
Karin Gefken vertelde dat het uit Kroatië afkomstige merk Agroposta volgend jaar blikjes gaat introduceren.
Hierin komen de biologische handgemaakte limonades in de varianten Elderflower en Lemongrass-Ginger. "Dit zijn de best verkopende varianten en we hopen hiermee een nieuwe markt te kunnen aanboren."
Hierin komen de biologische handgemaakte limonades in de varianten Elderflower en Lemongrass-Ginger. "Dit zijn de best verkopende varianten en we hopen hiermee een nieuwe markt te kunnen aanboren."
Eén van de Insight & Supplier conferences.
Eén van de Insight & Supplier conferences.
Evert Jan Daling toonde bij NL-Soja met trots diverse nieuwtjes. Zo ligt er voor hem sojameel, gemaakt van in Nederland geteelde sojabonen. En sinds vorige week produceren ze zelf biologische tempeh van de sojabonen van NL Soja.
Evert Jan Daling toonde bij NL-Soja met trots diverse nieuwtjes. Zo ligt er voor hem sojameel, gemaakt van in Nederland geteelde sojabonen. En sinds vorige week produceren ze zelf biologische tempeh van de sojabonen van NL Soja.
En gloednieuw is deze biologische sojabonenpasta. "Deze presenteren we vandaag voor het eerst. Hiermee heb je altijd verse sojamelk in huis. Met deze pasta van 250 gram maak je 2,5 tot 3 liter sojamelk. Koolhydraatarm en glutenvrij."
En gloednieuw is deze biologische sojabonenpasta. "Deze presenteren we vandaag voor het eerst. Hiermee heb je altijd verse sojamelk in huis. Met deze pasta van 250 gram maak je 2,5 tot 3 liter sojamelk. Koolhydraatarm en glutenvrij."
Margreet Apeldoorn en Emil Vlierboom vertelden waarom de (deels) biologische Ginger Drinks 'worth the shot' zijn.
Margreet Apeldoorn en Emil Vlierboom vertelden waarom de (deels) biologische Ginger Drinks 'worth the shot' zijn.
Op bezoek: Demi Huijbers en Mieke Hendriks van Puur Mieke.
Op bezoek: Demi Huijbers en Mieke Hendriks van Puur Mieke.
De Matchmaking Area.
De Matchmaking Area.
Links en rechts op de beursvloer was een wand als dit ingericht waaraan meerdere bedrijven zich konden presenteren.
Links en rechts op de beursvloer was een wand als dit ingericht waaraan meerdere bedrijven zich konden presenteren.
Jasper Otten en Olle Draijer lieten proeven van de gemberdrank van The Blond & Brown Company. Ze gaan voor een zo puur mogelijk product, dat 98,5% gember bevat.
Jasper Otten en Olle Draijer lieten proeven van de gemberdrank van The Blond & Brown Company. Ze gaan voor een zo puur mogelijk product, dat 98,5% gember bevat.
Suzan D'Rose en Leo Koning vertelden bij Foodvalley NL meer over de proteïnetransitie die gaande is. Leo: "Door de samenwerking aan te gaan kunnen we meer producten bieden aan grotere klanten voor de lange termijn."
Suzan D'Rose en Leo Koning vertelden bij Foodvalley NL meer over de proteïnetransitie die gaande is. Leo: "Door de samenwerking aan te gaan kunnen we meer producten bieden aan grotere klanten voor de lange termijn."
In de vernieuwde stand van TLR International Laboratories: Marina Meinen en Youri Vos.
In de vernieuwde stand van TLR International Laboratories: Marina Meinen en Youri Vos.
De hele dag door waren de nodige gesprekken gaande in de stands.
De hele dag door waren de nodige gesprekken gaande in de stands.
Tot de volgende editie! (in Amsterdam op 5 en 6 november 2024).
Tot de volgende editie! (in Amsterdam op 5 en 6 november 2024).