Toulouse, de op drie na grootste stad van Frankrijk, heeft een wethouder met de bijzondere portefeuille 'lekker eten'. Dat meldt het AD. Volgens de krant richt wethouder Jean-Jacques Bolzan zich op gezonder eten voor de inwoners, met nadruk op biologische producten van lokale boeren. Hij bezoekt markten, boeren en schoolkantines, geeft kooklessen en begeleidt gezinnen bij gezondere boodschappen, waardoor zij met hetzelfde budget vaker biologisch en gevarieerd eten.
Bolzan legt uit dat zijn beleid ook goed is voor de lokale economie en het milieu: veel producten worden minder ver vervoerd en zijn afkomstig van stad en regio. In de centrale keuken van Toulouse worden dagelijks 37.000 maaltijden bereid, waarvan inmiddels 32 procent biologisch is en 80 procent lokaal geproduceerd. Daarnaast ondersteunt de stad 23 stadsboerderijen en het 'Lekker Eten Huis', waar kinderen leren over smaak, voeding en lokale productie. Volgens Bolzan maakt dit de inwoners bewuster van hun voedselkeuzes en laat het zien dat lekker en gezond eten hand in hand kunnen gaan.
Bron: AD