In Nederland worden veel verschillende biologische producten onder glas geteeld. Bekend zijn vruchtgroenten, zoals paprika, aubergine, tomaat en komkommer. Maar een kas kan ook ingezet worden voor de teelt van paksoi, babyleafsla, keukenkruiden of bloemen.
© Bionext
Tijdens een bijeenkomst die wordt georganiseerd door de vereniging Bioglasteelt, Bionext en Glastuinbouw Nederland wordt samen met ondernemers in de verschillende ketens voor de teelt onder glas kennis gedeeld over uitdagingen bij de productie, systeeminnovatie in de bedrijfsvoering en kansen op de lokale markt.
Praktische informatie:
- Datum: 25 november 2025
- Tijd: 14:00
- Plaats: Natuurlijk Klein Dongen
Programma:
- 14.00 uur - Ontvangst
- 14.30 uur - Het verhaal van Natuurlijk Klein Dongen door Henriette van de Hoek
- 15.00 uur - Productie van biologisch uitgangsmateriaal: wat komt erbij kijken?
- 15.30 uur - Pauze
- 15.45 uur - Transformatie naar ecologisch én economisch duurzame voedselproductie: systeemanalyse en drie toekomstscenario's voor 25 jaar. Wat is de impact op de keten? Door Evelien van Tongerlo (WUR)
- 16.30 uur - Actieplan biologische landbouw: vergroten van het areaal en binnenlandse marktonwikkeling. Wat zijn kansen voor regionale afzet van producten onder glas? Door Michael Wilde (kwartiermaker bioregio's)
- 17.00 uur - Afsluiting met hapje en drankje
Deze bijeenkomst is alleen te bezoeken door ondernemers in de bioglasketen.
Aanmelden is verplicht en kan tot 24 november 2025, 12.00 uur via het aanmeldformulier. Omschakelaars en ketenpartners in de biologische keten hebben voorrang bij aanmelden.
Voor meer informatie:
Bionext
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede
Tel.: 030 2339970
[email protected]
www.bionext.nl