Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elke Oostenrijker eet gemiddeld 230 eieren per jaar

"Keuze voor biologische eieren zal enorme impact hebben op verbeteren van dierenwelzijn"

"Elke Oostenrijker eet gemiddeld 230 eieren per jaar. De keuze voor biologische eieren zal een enorme impact hebben op het verbeteren van het dierenwelzijn", aldus Barbara Riegler, voorzitter van Bio Austria. Ter gelegenheid van Wereld Ei Dag op 10 oktober benadrukt Bio Austria de bijzondere positie van biologische eieren in de Oostenrijkse voorraadkasten.

Volgens het huidige RollAMA huishoudpanel* voor 2024 was 12,7 procent van de eieren die werden gekocht biologisch. Dit cijfer toont aan dat steeds meer consumenten bewust kiezen voor biologisch. Met elke aankoop van een biologisch ei geven ze het goede voorbeeld wat betreft de hoogste kwaliteits- en dierenwelzijnsnormen.

© THPStock | Dreamstime

230 eieren per persoon: kwaliteit telt
Oostenrijkers zijn dol op eieren: gemiddeld consumeert elke persoon 230 eieren per jaar. Daarmee behoort Oostenrijk tot de topconsumenten van Europa. "Wie kiest voor biologische eieren uit de regio, maakt de beste keuze", benadrukt de voorzitter. Riegler vervolgt: "Biologische legkippen hebben niet alleen meer ruimte in het hok, maar ook dagelijks toegang tot de buitenlucht. Een soortvriendelijk leven, zoals het hoort."

Verantwoord voeren
Biologische legkippen worden uitsluitend gevoerd met ggo-vrij biologisch voer. Dit voer is zoveel mogelijk afkomstig van de eigen biologische boerderij, waardoor lange transportroutes worden vermeden en de lokale waardecreatie wordt versterkt. Deze vorm van veehouderij staat voor een verantwoorde aanpak en laat zien dat biologische landbouw een stap vooruit is. Van de eerste levensdag van de kip tot het ei op de ontbijttafel.

Oproep voor Wereld Ei Dag: Biologisch, regionaal en met een gerust geweten
"Wereld Ei Dag herinnert ons eraan hoe waardevol dit natuurproduct is. Door te kiezen voor biologische eieren steunen consumenten niet alleen de beste kwaliteit en dierenwelzijn, maar ook duurzame, toekomstgerichte landbouw in Oostenrijk", besloot Riegler.

Bron: Bio Austria

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer