Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gkazas bekroond met titel ‘Beste Noviteit 2025’ op Vakbeurs Foodspecialiteiten.

De 35e editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten stond maandag 29 september in het teken van vernieuwing, vakmanschap en smaakvolle creativiteit. Hoogtepunt van de dag was de feestelijke uitreiking van de prijs voor de Beste Noviteit 2025, die dit jaar in handen viel van Gkazas met hun innovatieve product extra vierge olijfolie in pipetjes van zeewier.

© Vakbeurs Foodspecialiteiten

De vakjury, bestaande uit culinair journalist Laura de Grave, Daan en Jolanda Blankendaal (Kaas van Daan en meer), Tim de Koning (Zuivelhoeve Buitenveldert) en Ron en Ank van Beek (KAASBoutique) – proefde en beoordeelde ruim 50 inzendingen. De beoordeling richtte zich op onder meer smaakbeleving, originaliteit, relevantie voor de winkelvloer en onderscheidend vermogen binnen het huidige aanbod.

Volgens juryvoorzitter Laura de Grave sprong de inzending van Gkazas er zonder twijfel uit: "De jury is bijzonder enthousiast over dit product. Van begin tot eind is er goed over nagedacht. Het biedt gemak: ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld naar het strand. Daarnaast is het duurzaam, omdat het papier gemaakt is van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt van zeewier. De smaak is heerlijk, met een fijne grassige toon. Dit product verdient een plek op de toonbank als 'meeneemartikel' en ook de prijs is zeer aantrekkelijk. Kortom: naast makkelijk, duurzaam en lekker, is dit product ook nog eens bijzonder goed geprijsd" aldus De Grave.

Naast deze hoofdprijs kende de jury ook de award voor de Beste Kaasnoviteit 2025 toe aan De Kaasfabriek met het product Bolletje Buffel Mozzarella uit de Peel. "Deze mozzarella is uitgeroepen tot Beste Kaasnoviteit omdat het een prachtig Nederlands product is. De smaak doet niet onder voor Italiaanse mozzarella en de structuur is mooi snijdbaar zonder uit elkaar te vallen. Ook de verpakking is fraai en de houdbaarheid is uitstekend: zelfs na 14 dagen is de kwaliteit nog steeds goed. Een product dat je graag meeneemt uit de winkel – een echte Nederlandse trots!"

De uitreiking vond plaats op de beursvloer van Expo Houten. Bezoekers kunnen tijdens de beursdagen alle prijswinnende en genomineerde noviteiten bekijken in de speciaal ingerichte noviteitenstand bij de entree van hal 1.

Voor meer informatie:
Stichting Foodspecialiteiten Nederland
Blekerijlaan 1
3447 GR Woerden
0348 419 771
[email protected]
www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer