Op maandag 15 september organiseert BD-Totaal een bijeenkomst in de biologische wijngaard van Wijnhoeve De Colonjes in Groesbeek. Ondernemers, inkopers en chefs krijgen er de gelegenheid om kennis te maken met biologische wijnbouw en culinaire toepassingen. Het programma vindt plaats net voor de druivenpluk, wanneer de wijngaard op zijn mooist is. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.
© BD-Totaal
Bio druiventeler Adam Dijkstra verzorgt een rondleiding door de wijngaard, waar druiven bijna gereed zijn voor de oogst. Toprestaurants, zoals De Echoput in Apeldoorn, maken gebruik van de wijnen die hier geproduceerd worden. Bio-chef Eric van Veluwen geeft een kookdemonstratie met verschillende toepassingen van seizoensproducten. Daarnaast verzorgt wijnimporteur Delta Wines een wijndemonstratie en -proeverij. Tijdens deze onderdelen staat de kracht van biologische producten en wijnen centraal.
Volgens BD-Totaal speelt de keuze voor biologische producten ook een rol in de horeca. Met een menukaart die inspeelt op een duurzame aarde kan een groeiende groep consumenten, waaronder Generatie Z en Millennials, worden aangesproken. Deze doelgroep is zich steeds bewuster van de impact van eetgedrag op het milieu en eet bovendien graag buitenshuis. Uit onderzoek blijkt dat biologische producten niet alleen bijdragen aan duurzaamheid, maar ook aan kwaliteits- en smaakbeleving. Gasten zijn bereid daarvoor extra te betalen.
Eric van Veluwen: "Ik zie het als mijn taak als kok om de verbinding tussen bord en seizoen weer te herstellen. De natuur zit zo mooi in elkaar. Door mee te gaan in de cadans van de natuur, kunnen wij als mens groeien."
Praktische informatie
- Datum: maandag 15 september
- Tijd: 13.00 - 16.00 uur
- Locatie: Wijnhoeve Colonjes in Groesbeek
- Kosten: € 79 per persoon, incl. proeverij
Aanmelden kan via deze pagina.
Voor meer informatie:
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP HOUTEN
030 287 14 45
[email protected]
www.bd-totaal.nl