In café Het Wapen van Roosendaal vond zondagmiddag de High Parkinson Proeverij plaats, een bijeenkomst waar genieten van biologische hapjes en drankjes werd gecombineerd met het ondersteunen van onderzoek naar Parkinson. Organisator Jos Voeten ontving tientallen gasten en legde uit waarom de nadruk op biologische producten lag. "Een van de aspecten die de ziekte versnelt is de blootstelling aan bestrijdingsmiddelen. Bij biologische productie heb je daar geen last van", aldus Voeten, bij Zuidwest Update.
De bezoekers proefden vijf combinaties van biologische wijn, bier of cocktails met bijpassende hapjes. Het evenement bood niet alleen gezelligheid, maar vergrootte ook de bekendheid van Parkinson en de noodzaak van onderzoek. De proeverij trok 29 bezoekers en leverde 425 euro op. Sponsors waren vleesboerderij van Trijp en de toekomsttuin van de stadsboerderij in Roosendaal. Het succes toont aan dat biologisch eten, bewustwording en lokale betrokkenheid goed samen kunnen gaan.
Bron: Zuidwest Update