Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food100 zet vier bio(dynamische) bedrijven op de lijst

Food100 presenteert voor de negende keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. De Food100-lijst bestaat uit 50 inspirerende jonge talenten onder de 35 jaar en 50 ervaren impactmakers boven de 35 jaar uit verschillende hoeken. Vier van de bedrijven zijn actief in de bio(dynamische) sector, dat zijn: Jonnes Jeuken (biodynamisch bedrijf Gaos), Rogier Scherpbier (Zonnespelt), Laurens Kok (LOOS) en akkerbouwer in omschakeling Jan de Koeijer.

© Nina Slagmolen

Juist nu zijn zij belangrijk, volgens Food100. "Want in deze periode van geopolitieke aardverschuivingen en economische strijdperken is de natuurlijke reflex om het bekende te behouden en argwanend te staan tegenover verandering. Maar we kunnen niet wachten met de veranderingen in ons voedselsysteem tot alle andere stormen zijn overgewaaid. Juist in tijden van onzekerheid is het extra belangrijk en extra moedig om je nek uit te steken, nieuwe wegen te zoeken en in te zetten op duurzaamheid, eerlijkheid, dierenwelzijn en gezondheid. Dat maakt de organisatie van de Food100 misschien wel trotser dan ooit."

De Food100-lijst is uitermate divers: van vertegenwoordigers van beursgenoteerde ondernemingen tot creatieve en ambitieuze studenten en startups. "Wat me opviel was de deel- en gunfactor", zegt jury-lid Ivar van Dorst over de lijst. "Ik vind het mooi dat veel bedrijven niet enkel hun eigen succes en groei benoemen, maar juist willen delen met de samenleving, andere ondernemers en het goed willen doen voor natuur en duurzaamheid."

Volgend jaar zal het de tiende keer zijn dat de Food100-lijst verschijnt. Bij elkaar dus 1000 pioniers die de bakens verzetten en de wereld mooier willen maken.

Bekijk hier alle genomineerden.

Bron: Food100

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer