Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Risico’s op voedselfraude bij biologische ingrediënten

De toenemende vraag naar biologische producten vergroot de mogelijkheden voor fraude, vooral bij complexe internationale toeleveringsketens. Uit een analyse van certificeringsinstantie Quality Assurance International (QAI) blijkt dat met name granen, veevoer, specerijen, zoetstoffen, sapconcentraten en gedroogd fruit, dierlijke producten, specialistische gewassen en verwerkte importproducten kwetsbaar zijn voor vervalsing en verkeerde etikettering, aldus Bioecoactual.

De invoering van de Amerikaanse Strengthening Organic Enforcement-regel in 2023 moet fraude beter tegengaan met strengere administratie, verplichte certificaten en onaangekondigde inspecties. Volgens QAI kunnen bedrijven door proactieve toepassing van deze regels kwetsbaarheden eerder identificeren en risico's beperken. Daarmee blijft de integriteit van biologische ketens beter beschermd.

Bron: Bioecoactual

Gerelateerde artikelen → Zie meer