Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dinsdag 2 september

Proef het veen op Biologische Boerderij de Groene Griffioen

Op dinsdag 2 september duikt SFYN de bodem in bij biologische boerderij de Groene Griffioen in Weesp en gaan Ze op zoek naar het terroir van de Nederlandse veengrond. Hoe smaakt het veenweidegebied? En houden weidevogels van agroforestry? Boer Boy geeft deelnemers een rondleiding over zijn bedrijf. Deelnemers gaan in gesprek met innovatie-ondernemers en proeven hapjes recht uit het veen.

© Peter de Klerk

Terroir van het Veen
"Waar in de wereld van de wijn al eeuwen van terroir wordt gesproken, is de smaak van het Nederlandse landschap nog onontgonnen terrein. De bodem bepaalt voor een groot deel wat er groeit en hoe ons voedsel smaakt. Natte veengrond brengen interessante, nieuwe teelten met zich mee zoals cranberry's, watermunt, lisdodde en wilde rijst. Waar veen is afgewaterd, zoals bij de Groene Griffioen in Weesp, is de bodem zeer geschikt voor grasland wat unieke melk(producten) met zich meebrengt. Alleen staat dit veenlandschap onder druk: we moeten niet alleen eten verbouwen, maar ook wonen, recreëren en nog veel meer. Hoe ziet ons landschap er in de toekomst uit?" Samen met Arne Hendriks, boer Boy, Sietske Klooster van de Melksalon, kaasmaker Marrit Kyong Ok Schakel en de creatievelingen van RePeat gaat SFYN hierover in gesprek.

Praktische informatie:

  • Datum: dinsdag 2 september
  • Locatie: De Groene Griffioen, Weesp
  • Tijd: Inloop vanaf 14:30, start programma om 15:00
  • Kosten inclusief hapje en drankje: €12,50 voor niet-leden | €10 voor SFYN-leden

Tickets zijn te verkrijgen via deze link.

Voor meer informatie:
Slow Food Youth Network
[email protected]
www.sfyn.nl

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer