Voor de vijfde keer bekroont de BioVLAM dit jaar een inspirerende bio-ondernemer die een opmerkelijke bijdrage levert aan de sector. Dit jaar kan iedereen mee bepalen wie deze prijs wint.
Dit zijn de 5 genomineerden:
Brothway - biologische drinkbouillons
Met zijn biologische drinkbouillons biedt Brothway een gezond, duurzaam en smaakvol alternatief voor industriële bouillonblokjes of gezouten concentraten. Frederiek Ballière houdt vast aan een artisanaal productieproces.
VOF Den Boogerd - biologische hoogstamboomgaarden
Den Boogerd is gespecialiseerd in het aanplanten, beheren en uitbaten van authentieke hoogstamboomgaarden. En dat doen ze o.a. met een traditionele aanpak en sterk inzetten op biodiversiteit.
GR'EAT Moments - prebiotische biologische porridges
Het biobedrijf GR'EAT brengt naast zoete en hartige granola en notenboter nu ook originele porridges op de markt: voedzame, vezelrijke mixen om warm of koud te eten.
Het Land van Melk en Honing - rauwmelkse kaas en yoghurt op basis van biologische melk van eigen koeien
Bij Het Land van Melk en Honing houden Johan en Isabel Boussemaere-Delanote biologische melkkoeien met veel aandacht voor de kwaliteit van de weides. Van de melk maken ze zelf lekkere rauwmelkse kaas en yoghurt.
Het Polderveld - teelt van biogroenten voor patiënten van AZ Zeno
In 2017 startte Het Polderveld een samenwerking met het nabijgelegen ziekenhuis AZ Zeno: daar belanden de biologische groenten sindsdien rechtstreeks van het veld op het bord van de patiënten.
Stemmen kan tot 31 augustus.
Lees alles over de stemming en stem mee via: allesoverbio.be/artikels/stembiovlam