Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 31 augustus

Bioboeren en organisaties uit de biologische foodwereld komen samen op biologisch foodfestival

Zondag 31 augustus organiseert Udea een biologisch foodfestival midden in het groene hart van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Tijdens deze dag staan de ontwikkelingen op het gebied van bio centraal en daarnaast is het mogelijk om de nieuwste producten uit het biologisch assortiment van Udea te proeven. Verschillende sprekers uit de biobranche geven lezingen en er zijn meerdere workshops te volgen.

© Udea

Sprekers:

  • 11:00: Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij Udea, vertelt over de diervriendelijke keuzes die Udea maakt. Varkensboer Kees Scheepens, neemt aanwezigen mee in zijn visie met aandacht voor dierenwelzijn.
  • 12:00: Wobbe van Zoelen vertelt alles over zijn franchiseformule Anne&Max. Hij neemt deelnemers mee in zijn verhaal hoe hij zijn koffieformule is gestart met aandacht voor mens, dier en planeet.
  • 13:00: Heleen Bos gaat vertelt over het gebied van natuurlijke zaadveredeling.
  • 14:00: Robbert Meulenveld, directeur van de Plastic Soup Foundation en Jeroen Dagevos geven een lezing over het gebruik van zo min mogelijk plastic.
  • 15:00: Bert van Ruitenbeek, directeur van stichting Demeter, en Tineke van den Berg, biodynamische boerin op Stadsboerderij Almere, vertellen over biodynamisch boeren. Tijdens de interactieve 'Grote 100 jaar Demeter quiz' leren ze deelnemers alles over het principe van Demeter.
  • 16:00: 24Kitchen-chef Laura de Grave geeft een sessie over seizoensgebonden koken met lokale producten. Ze deelt haar culinaire tips én haar visie op duurzaamheid en het ondersteunen van regionale boeren.

Workshops:

  • 10:00-16:00: Mountainbike-clinic met topsporter Lotte Koopmans
  • 11:00 en 14:00: Yoga in de boomgaard, 25 plekken beschikbaar

Daarnaast worden de gehele dag worden onder andere door de leveranciers van Udea demo's gegeven met biologische producten, zoals:

  • De koolmeesters van Kramer leggen alles uit over het fermenteren van groenten.
  • Barista workshop met Neuteboom en Noomi.
  • Mosselen in een mosselpannetje? Kan, maar bij Vette & Verhaart kennen ze nog véél meer lekkere verrassende recepten met mosselen.
  • Koken uit het seizoen? 24 kitchen chef Laura de Grage kookt graag met de verse producten van onze boeren.
  • Vegan chef Alexander Gershberg heeft diverse plantbased kookboeken uitgebracht en staat bekend om zijn bijzondere fusion kookstijl. Hij kookt graag met de producten van TerraSana en hij legt uit waarom.

Op de 'Boerenplaza' zijn verschillende stands te vinden met enthousiaste bioboeren en organisaties uit de biologische foodwereld. Het Foodfestival vindt plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het landgoed wordt tijdens Ekotown omgetoverd tot een waar biologisch foodfestival met foodtrucks, marktkramen en muziek.

Praktische informatie:

  • Datum: Zondag 31 augustus
  • Tijd: 10:00-19:00
  • Locatie: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, Het Klooster 5, 4153 RR Beesd

Klanten, medewerkers en andere relaties van Udea kunnen zich aanmelden via deze link.

Voor meer informatie:
Udea
Kempkens 1000
5465 PR Veghel
0413 256700
[email protected]
www.udea.nl

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer