Het biobedrijf GR'EAT brengt naast zoete en hartige granola en notenboter nu ook originele porridges op de markt: voedzame, vezelrijke mixen om warm of koud te eten. Voor dit vernieuwende product kreeg Amélie de Cartier een nominatie voor de BioVLAM 2025. Hoe kwam ze op het idee voor Gr'eat Porridge? "De inspiratie hiervoor was het idee van een eenvoudig, gezond en toch veelzijdig ontbijt. De glutenvrije porridges of havermoutmixen bevatten ook zaden en noten, en zijn een bron van proteïnen," vertelt De Cartier in een interview met Alles over bio.
© Alles over bio
Amélie de Cartier, zaakvoerder van GR'EAT (Gr'eat Moments), is nog maar 34 maar ze heeft haar biobedrijf stevig op de rails staan. Al tien jaar produceert ze biologische, glutenvrije granola - zoet én hartig - en lekkere noten- en haverspreads voor op de boterham of als smaakmaker in yoghurt. Niet verwonderlijk dat 'Gr'eat' een knipoog is naar 'Eat great'.
Lees het volledige interview op Alles over bio.