Altoni brengt drie koelverse pastavarianten op de markt met slechts twee grondstoffen: biologische (tarwe)bloem & water. Deze verse pasta wordt op traditionele wijze bereid, zonder eieren - zoals pasta povera: "puur, eerlijk en boordevol karakter". Door de bereiding zonder eieren, zijn deze drie soorten volledig plantaardig/vegan. "De chef in de keuken kan daarmee op een laagdrempelige manier een plantaardig alternatief op de menukaart zetten, van hoge kwaliteit", aldus Altoni. Het graan wordt geteeld vrij van chemische bestrijdingsmiddelen of meststoffen.
© AltoniBiolStrozzapreti
"Pasta povera" verwijst naar een eenvoudige, traditionele Italiaanse kookstijl die bekend staat als "cucina povera" of "arme keuken". Deze stijl benadrukt het gebruik van betaalbare, seizoensgebonden ingrediënten en het voorkomen van voedselverspilling. Kenmerkend is het maken van heerlijke gerechten met eenvoudige, vaak lokale, ingrediënten.
© AltoniOrecchiette
Julien: "Deze biologische, plantaardige pastasoorten zijn in juni – biomaand – extra onder de aandacht gebracht door ons volledige salesteam. Met een krachtig verhaal vanuit onze marketingafdeling, culinaire ondersteuning met filmpjes en recepturen en het 'oldschool' persoonlijk bezorgen van honderden sampleboxen (inclusief recepten) hebben we ons biologisch assortiment letterlijk opnieuw 'op de kaart gezet'. Inmiddels is ons team actief in o.a. Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Spanje. We zien dat de biologische soorten vooral populair zijn in (bedrijfs-)catering, geketende horeca, menusuggesties van restaurant/brasserie of op de kaart gezet worden bij klassieke Italiaanse restaurants. De authenticiteit van deze producten zorgt ervoor dat óók de traditionele Italiaanse chef met onze artikelen werkt; een bijzonder compliment!"
© AltoniFagiolini volkoren
Voor meer informatie:
Altoni Kelderman NV
Sluizenstraat 101
B-2900 Schoten, België
Tel.: +32 3 685 24 52
[email protected]
altoni.be