Martin Wiersema en zijn zoon Elte maken biologische kaas op hun boerderij in Winsum, Groningen. Sinds 1990 zijn ze gestart in de biologische landbouw, ondanks aanvankelijke scepsis van andere boeren., schrijft RTV Noord. Wiersema begint de dag vroeg in de kaasmakerij, waar hij rauwmelkse kaas produceert, die gezonder is vanwege de goede bacteriƫn. De kazen van hun merk Kleikracht worden lokaal verkocht en zijn populair vanwege hun oorsprong en duurzame productie. Wiersema merkt dat consumenten steeds meer waarde hechten aan lokale producten met een verhaal. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Melkprijs Eko-Holland stijgt verder in december 2025
-
Extensiveringsregeling gaat opnieuw van start
-
Arla Foods melkprijs voor biologische melk blijft gelijk in december 2025
-
Rechtbank vernietigt dwangsom voor vermeende overschrijding productie ABZ Diervoeding
-
Integrale Bio-Melkprijs FrieslandCampina december 2025: 74,79 euro
-
Europese vraag stimuleert groei wereldmarkt geitenzuivel
-
Boerenboomfeestdag geeft startsein voor aanleg 15 hectare boslandbouw
-
Vlaams biologisch ijsmerk viert zes jaar met ‘Handmade in Belgium’-label
-
Vreugdenhil houdt biologische melkprijs in november 2025 op €69,80
-
Resultaten Duurzame Zuivelketen gepresenteerd tijdens Op KOErs 2025