Henri Willig heeft de ambitie om voor haar merken te groeien naar 100% biologisch. Zo laat het bedrijf weten in haar MVO-jaarverslag 2022-2023. Van de kazen onder het merk Henri Willig wordt nu circa 20% biologisch aangeboden . "We vergroten het aandeel biologisch omdat we als familie geloven in duurzaam handelen," vertelt Wiebe Willig. "Deze aanpak draagt niet alleen bij aan de kwaliteit en heerlijke smaak van onze kazen, maar ook aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties."

Henri Willig betrekt koemelk en geitenmelk van 42 melkveebedrijven waarvan er 18 biologisch produceren. Het bedrijf stimuleert gangbare bedrijven om te schakelen naar biologisch door hen een een afnamegarantie te bieden. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte blijft voor gangbare bedrijven als toeleverancier. Deze melk zal in de toekomst worden verwerkt in producten voor private labels. Dit is ongeveer de helft van de productie van het zuivelbedrijf.
Download het volledige jaarverslag hier.
Voor meer informatie:
Henri Willig
Hoogedijk 8
1145 PM Katwoude
0299 655151
[email protected]
www.henriwillig.com