Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boodschappen in veel vakantielanden goedkoper dan in Nederland

In veel Europese vakantielanden zijn de boodschappen goedkoper dan in Nederland. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond in 7 populaire vakantielanden. Vergeleken met andere landen is Nederland het duurst voor A-merken. Voor basisboodschappen is alleen Duitsland duurder.De Consumentenbond peilde de prijzen van 200 producten in Nederland en vergeleek die met de prijzen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje.

België is het goedkoopst voor basisboodschappen zoals koffie, thee, pasta en rijst. Consumenten betalen daar gemiddeld 18% minder dan in Nederland. A-merken zijn het goedkoopst in Duitsland en Frankrijk, gemiddeld 29% goedkoper dan in Nederland.

Aanbiedingenland
Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: "Eerder behoorde Nederland binnen de EU tot de goedkopere landen voor boodschappen. Maar dat is niet meer zo. De belangrijkste reden is dat Nederland nog meer een aanbiedingenland is geworden.

Dat moeten de supermarkten terugverdienen met hoge reguliere prijzen. Verder spelen de hogere btw, hogere loon- en hogere energiekosten een rol. Net als fabrikanten die per lidstaat andere verkoopprijzen rekenen aan supermarkten."

Bron: Consumentenbond

Publicatiedatum: