Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staatsbosbeheer gaat op zoek naar nieuwe algemeen directeur

Na een bestuursperiode van bijna 12 jaar treedt Sylvo Thijsen per 15 maart 2025 terug als directeur van Staatsbosbeheer. Tot aan zijn pensioen in maart 2026 blijft hij wel in dienst bij Staatsbosbeheer. Hij gaat dan in overleg met directie en raad van toezicht opdrachten buiten of binnen Staatsbosbeheer oppakken. De raad van toezicht gaat op zoek naar een nieuwe directeur en hoopt deze in het najaar te kunnen voorstellen.

Sylvo Thijsen heeft Staatsbosbeheer in roerige tijden geleid. De decentralisatie van het natuurbeleid, de start van het Subsidiestelsel Natuur en Landschap en de opbouw van de relatie met de 12 provincies en diverse taakstellingen vormden het begin van die tijd. De positionering van Staatsbosbeheer is in 12 jaar geleidelijk veranderd.

Staatsbosbeheer is meer en meer gaan werken als belangrijke Rijkspartner in de grote opgaven zoals natuur- en systeemherstel, natuurinclusieve landbouw, Nationale Parken en de Groene Metropool. Tegelijkertijd is Staatsbosbeheer gegroeid naar bijna 1400 medewerkers, 400 binnenwerkers en ruim 8000 vrijwilligers en met een grote projectportefeuille in het landelijk gebied.

Bron: Staatsbosbeheer

Publicatiedatum: