"Als afsluiter van de Biovelddag nodigen we je graag uit voor een diner in het veld. Geniet van smaakvolle gerechten, bereidt met verse ingrediënten zoals robuuste aardappelrassen, rechtstreeks van het land. Boek je ticket, neem plaats aan tafel en praat onder genot van live bluegrass muziek gezellig na over de dag", vertelt Geertje Schlaman namens de organisatie.
Benieuwd naar de smaak van robuuste aardappelen?
Er is veel te doen over de teelt van robuuste aardappelen maar over de smaak wordt nog niet veel getwist! Daarom staat op de het menu van de BioVelddag de robuuste aardappel. Agrico Bioselect selecteert de beste aardappels die door Flevour in samenwerking met Gerhard Flantua worden bereid tot een smaakvol diner uitgeserveerd op het biologische erf op de BioVelddag. "Het uitgangspunt is een smaakvol diner in festivalsferen. Indien het weer het niet toelaat eten we aan lange tafels in de schuur. Kortom er is rekening gehouden met een slecht weer scenario!"
Er worden verschillende gerechten op één lange rij kuubskisten uitgeserveerd. "Het eten wordt direct vanaf het vuur van de veldkeuken bereid, op het Veldplein van de BioVelddag. En om de boergondische festival sfeer compleet te maken is er livemuziek van bluegrass band Ain't No Mountain Boys. De Ain't No Mountain Boys zijn de (onofficiële) biologische bluegrass band van Nederland en ze spelen een mix van klassieke bluegrass, stevige bluegrass en moderne akoestische muziek. Naast dat ze hun instrumenten de hemel in spelen, is elk lid een begenadigd zanger en komen 3- of 4-stemmige harmonieën prominent naar voren in hun muziek."
De Biovelddag is het jaarlijkse evenement op het veld en erf met innovatieve demonstraties, veldworkshops, boeiende presentaties en de nieuwste rassen, gewascombinaties en mechanisatie. Dit jaar een waar festival met veel machinedemonstraties, een Boergondisch velddiner met lokale biologische ingrediënten en livemuziek. Een smaaktest met topkok Sharon de Miranda en als kers op de taart de filmvertoning van 'Bomen op mijn land'.
Geniet gratis van een dag vol praktijkkennis en demonstraties en schuif voor €29,50 per persoon exclusief drankjes aan voor een Boergondisch diner. Schuif jij aan? Koop je ticket vóór 27 juni om zeker te zijn van een plek aan tafel. Aanschuiven voor het diner kan vanaf 17:00 uur.