Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westfalia Fruit neemt volledig belang in Euro West

Westfalia Fruit, de leverancier van avocado's en ander fruit en aanverwante producten, neemt een volledig belang in Euro West. Euro West werd in 1970 opgericht door Piet Vijverberg onder de naam Revij en in 2000 door zijn zoon Marco Vijverberg overgenomen, die de naam veranderde in Euro West. De overname symboliseert een langdurige relatie en markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van beide bedrijven. Het bedrijf dat van oudsher gespecialiseerd was in verpakkingsoplossingen voor groenten en fruit, kwam in 2013 voor 51% in handen van Westfalia Fruit.


Wim Destoop (President Europa Westfalia Fruit) en Marco Vijverberg (voormalig eigenaar Euro West)

"Westfalia was een klant van ons en ik maakte voor het eerst echt kennis met het bedrijf in 2010, toen ik met mijn vader in Zuid-Afrika was en verschillende van hun avocadoplantages en locaties bezocht. Er was meteen een klik, onze bedrijven deelden dezelfde passie en waarden en normen. Toen Westfalia Fruit in 2013 dit partnerschap voorstelde heb ik dan ook niet lang getwijfeld en het is het beste dat Euro West is overkomen", vertelt Marco Vijverberg. "Vanaf 2013 heeft het bedrijf een stabiele groei doorgemaakt en de tijd is nu aangebroken voor een nieuwe fase. Met de aandelenoverdracht begint een nieuw hoofdstuk: ik geef het stokje vol vertrouwen over aan Westfalia Fruit."

Wim Destoop, President Europa voor Westfalia Fruit ziet legio mogelijkheden: "Marco heeft Euro West groot gemaakt en het is een begrip geworden in de Nederlandse versindustrie. We zijn verheugd om Euro West volledig te verwelkomen in de Westfalia-familie en zijn ervan overtuigd dat onze gezamenlijke expertise en toewijding aan kwaliteit en innovatie ons zullen helpen om onze leidende positie in de industrie te versterken. De vestiging in Poeldijk zal een cruciale rol gaan spelen in de Europese strategie van ons bedrijf. De andere Nederlandse tak van Westfalia Fruit in Nederland, nu nog gevestigd in Maasdijk, zal ook verhuizen naar Poeldijk."

Voor meer informatie:
Danielle Willems
Westfalia Fruit
[email protected]
www.westfaliafruit.com

Publicatiedatum: