Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Feest(markt) op 22 en 23 maart

Broeders wordt 85 jaar maar is nog helemaal van deze tijd

Ooit heette de zaak gewoon 'Willem Broeders'. Toen dochter Ria de zaak overnam, samen met haar man Jan van Kampen, heette de zaak eerst 'Broeders Delicatessen' en later 'Reformhuis Broeders'. Dochter Hélène en haar man Wim Melis zetten de zaak voort en tal van uitbreidingen en vernieuwingen zorgden voor de huidige naam voluit: 'Broeders Gezondheidswinkel & Biologische Supermarkt'. En ja, die naam doet de enorme omvang van de winkel en het gezondheidscentrum daarachter, waar ongeveer vijftien complementaire therapeuten hun praktijd uitoefenen, alle eer aan. Binnenkort bestaat de Oosterhoutse winkel 85 jaar en aan de toekomst wordt keihard gewerkt.

Wim, Hélène en hun zonen Mike en Tom. Foto: Casper van Aggelen

Dat doen niet alleen Hélène en Wim, maar inmiddels ook hun zonen Mike (30) en Tom (25). "En het mooie is dat de rollen tussen die twee ongeveer hetzelfde zijn verdeeld als de onze", aldus Wim. Hélène en Mike zijn van het gezondheidsadvies en de productkennis, terwijl Tom en ik meer de zakelijke ondernemersrol vormen. We lopen elkaar dus zeker niet in de weg, maar zijn juist aanvullend voor elkaar." Tom is lid van een club van vijftien jonge biologische winkelondernemers uit heel het land. "Daar wisselen we ideeën uit."

Kant-en-klaar
Mike en Tom zijn sinds 2021 mede-eigenaar van die fraaie zaak aan de Keiweg. In het linkerdeel de 'vertrouwde' Broeders met onder andere homeopathische geneesmiddelen, vitamines voedingssupplementen en duizenden andere producten, van huidverzorging tot shampoo. In het rechterdeel is de biologische supermarkt gevestigd. Vooraan de bio groenten en het fruit, dan de bio kazen, het bio brood, de bio wijnen en de veelal biologische & vegetarische kant-en-klaar maaltijden die onder andere bereid zijn door de Loffly Chef Marion Pluimes, die met haar kookstudio helemaal achteraan in de winkel zit.

Moeders
"We zeggen ook nadrukkelijk dat we van deze tijd zijn", aldus Tom. "Kijk naar de ontwikkelingen in de landbouw. Gezonde (biologische) voeding is hot en dat geldt ook voor preventieve gezondheid met ondersteuning van vitamines en supplementen, dus wij zijn op die behoeftes ingesprongen." Opvallend is dat jonge moeders een steeds grotere groep binnen het klantenbestand vormen. "Die zijn heel bewust bezig met wat ze zichzelf en hun kinderen voorschotelen."

Webshop
Nog een belangrijke ontwikkeling? "Ja, onze webshop. Inmiddels meer dan 10 jaar geleden zijn we een beetje als hobby daarmee begonnen en dit werd hoe langer hoe meer een serieuze zaak. Nog voor Corona hadden we de webshop al zeer aardig op orde en ook nadien blijft dit maar groeien. Inmiddels leveren we per dag meer dan 100 pakketten af, niet alleen in Oosterhout en omstreken, maar door heel Nederland en zelfs in België en Duitsland. In de webshop staan meer dan 100.000 producten. Echt ongelooflijk."

Feest(markt)
Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart is het verjaardagsfeest. Wie van hen die 85 kaarsjes uit gaat blazen weten we nog niet. "Maar als we hadden gewild zouden we bijkans 85 kraampjes van leveranciers hebben kunnen plaatsen, zoveel belangstelling was ervoor", lacht Wim. "Maar dat kan natuurlijk niet, het worden er twee dagen x acht. Daarin demonstraties, proeverijen, aanbiedingen en kortingen natuurlijk en we stellen goodybags beschikbaar. Feest dus, op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur."

Voor meer informatie:
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7
4901 JD Oosterhout
0162 453223
klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Publicatiedatum: