"De voornaamste reden waarom biologische groenten in plactic worden verpakt, is om een duidelijk onderscheid te kunnen maken. Wanneer supermarkten groenten binnenkrijgen, zijn er bakken met pakweg bio-aubergines en bakken met gewone aubergines. Wanneer ze die in de rekken leggen, moet de consument duidelijk kunnen zien welke aubergines het biolabel dragen en welke niet", vertelt Sophie Weyn van BioForum Vlaanderen tegen Het Laatste Nieuws. Maar hoe biologisch is dat dan nog? Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Nieuwe netclipper maakt volledig composteerbare net-pak-verpakkingen mogelijk
-
Duurzame verpakkingsinnovatie voor biologische producten
-
Rotterdamse biologische supermarkt voldoet als eerste aan verpakkingsregels EU 2026
-
60% minder verpakking: Albert Heijn verpakt kip van bak naar zak
-
Krachtenbundeling voor meer duurzame verpakkingen in Europa
-
La Bio Idea wint Pentawards 2025
-
Tipa en Bio4Life lanceren composteerbare etiketten voor fruit
-
Lidl gebruikt verpakkingen van silphiumvezels voor bio tomaten
-
"Plastictop mislukt: Europese bedrijven gaan door met voorbereiden op verpakkingswet"
-
Paardekooper nu echt failliet verklaard