Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gebruikmaken van wat het seizoen ons, niet zonder reden, biedt"

Nieuw: Lentefris - een special met functionele aspecten

Tholen - De Amsterdamse Frisdrank Fabriek presenteert de tweede seizoensspecial: Lentefris. Deze special is vanaf eind volgende week leverbaar. "Terwijl het zonnetje verwoede pogingen onderneemt om ons het lentegevoel te geven, hebben we bij de Amsterdamse Frisdrank Fabriek ook niet stilgezeten. Het bijzondere aan de Lentefris is dat we er functionele aspecten aan hebben toegevoegd, gebruikmakend van wat het seizoen ons, niet zonder reden, biedt", vertelt Bert Schwebke.

De Lentefris bevat onder meer berkensap, de wortel van de paardenbloem, Waldmeister, naaldjes van de spar en lokale voorjaarshoning. "De lente is de tijd van detoxen, men is vaak wat vermoeid. Daarom hebben we de Lentefris in samenspraak met onze fytotherapeut ontwikkeld. De winter was een tijd van naar binnen gaan voor de geest en het lichaam is voornamelijk bezig energie behouden. Alle processen verlopen langzamer en de natuurlijke modus is rust. De lente is een tijd waarin alles weer gaat stromen en komen al onze processen weer op gang. Daarbij komen ook alle dingen los die het lichaam weer kwijt wilt. De natuur biedt ons in deze tijd belangrijke bondgenoten die ons helpen dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest belangrijke en deze omgetoverd tot een heerlijke verkwikkende en reinigende drank."

De berk
Aan de basis van de Lentefris staat de berk. "De Berk wordt al sinds oudsher gezien als één van de meest reinigende bomen. De witte kleur is daar een indicatie voor. De werking van de berk is vooral te merken in de nieren, welke zij helpt bij het proces van reinigen en ontzuren van het lichaam."

"Kracht uit wortel paardenbloem"
Om de berk te ondersteunen is de wortel van de paardebloem toegevoegd. "Door de algemeenheid van deze bijzonder sterke plant hebben we snel de neiging deze over het hoofd te zien. Het omgekeerde is waar, het feit dat deze op zoveel plekken te zien is duidt juist op de kracht die deze plant heeft om te kunnen overleven. Deze kracht zit in de lente vooral nog opgeslagen in de wortel en wordt in deze tijd van het jaar geactiveerd. Naast de rijkdom aan mineralen en vitaminen ondersteunt de wortel het natuurlijke reinigingsproces van de lever."

"Meester van het bos"
Ook Waldmeister, vrij vertaald 'de meester van het bos', is toegevoegd. "Dit plantje heeft vooral een uitwerking op de geest. Het sociale karakter van deze plant kan ze doorgeven aan de mens en geeft een algeheel gevoel van welbehagen en versterkt het samenzijn met de medemens. De perfecte remedie om uit de soms wat zware wintergeest te komen en de lente te vieren."

Beschermen van de luchtwegen
De Lentefris bevat daarnaast ook wat eerste naaldjes van de spar (sparretoppen). "Deze zijn heerlijk fris van smaak. Ze zijn zeer zacht en hebben nog niet de beschermende structuur en sterke smaak van de volwassen naalden en vormen zo een heerlijk hapje. Daarom beschermen de kleine topjes zichzelf met beschermende inhoudstoffen die de mens kunnen helpen bij het beschermen van de luchtwegen. Een plek in het lichaam waar we vaak last van kunnen krijgen bij wisselende weersomstandigheden."

En 'last but not least' volgens Bert: lokale voorjaarshoning. "Dit alles wordt heerlijk aangezoet met een lokale voorjaarshoning. Deze honig maken de bijen ook van de vele bloemen die in het voorjaar verschijnen waaronder voor een groot gedeelte paardenbloemen. Een perfecte match voor dit bijzondere lente elixir!"

De productie is in volle gang, geeft hij aan. "Lentefris wordt momenteel in een flesje gestopt en is vanaf eind volgende week leverbaar."

Voor meer informatie:
Bert Schwebke
Amsterdamse Frisdrank Fabriek
Asterweg 18B
1031 HN Amsterdam
020 2101607
bert@amsterdamsefrisdrankfabriek.nl
www.amsterdamsefrisdrankfabriek.nl