Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voordeel dat we de melkstromen ook zelf verwerken"

Farmel wil groeien in uitdagende bio-zuivelmarkt

Tholen - Farmel wil graag een bijdrage leveren aan een verdere groei van de biologische (zuivel)markt, vertelt Michiel Keijzer, Sales Manager bij Farmel, terwijl hij een update geeft over de bio-zuivelmarkt. "We zien zeker potentieel in biologisch, willen hierin groeien en onze positie verder verstevigen. In Emmeloord werken we vanuit ons kantoor met ruim 60 mensen die zich dagelijks met veel plezier en passie bewegen in de wereld van zuivel. We zijn flexibel, hanteren korte lijnen en zetten in op persoonlijk contact. We geloven in het aangaan van langdurige relaties. We geven zowel onze eigen melkveehouders als onze afnemers graag goed advies. We proberen dan ook altijd samen met onze klanten de juiste afweging te maken." Nieuwe klanten zijn dan ook van harte welkom bij Farmel voor biologische producten zoals roomboter, room en melkpoeder voor de industriële markt, geeft hij aan.

Veco Zuivel
Sinds twee jaar maakt Veco Zuivel onderdeel uit van de organisatie, vervolgt Michiel. "Bij Veco Zuivel wordt melk verwerkt in diverse eindproducten. Ongeveer de helft van het volume daarvan is biologisch, de andere helft betreft meerwaarde-melkstromen. Door de overname kunnen we niet alleen meer flexibiliteit bieden maar ons ook beter aanpassen naar vraag uit de markt. In de biologische markt zijn we met Veco Zuivel één van de grotere spelers, maar uniek met onze eigen melkveehouders en productielocatie. Samen met onze marktinzichten en korte communicatielijnen staat Farmel voor u klaar in de toekomst."

Meerwaarde-melkstromen
Jehannes Miedema, commercial manager milk bij Farmel, vertelt wat de onderneming volgens hem uniek maakt: "We halen al ruim 15 jaar melk op bij onze melkveehouders en zijn daarmee een dienstverlener voor zuivelbedrijven die niet zelf de melk op kunnen halen. Deze werkwijze werkt heel goed. We halen jaarlijks 350 miljoen kilogram melk op, dat we ondergebracht hebben in contracten. Daarnaast helpen we graag andere zuivelbedrijven die met een overschot of tekort aan melk kampen. We kijken iedere dag opnieuw hoe we de melk zo efficiënt mogelijk overal kunnen krijgen."

Farmel probeert zich vooral te onderscheiden in meerwaarde-melkstromen, geeft Jehannes aan. "We leveren alle melkstromen, van regulier tot biologisch. Naast biologische melk leveren we bijvoorbeeld ook 'Beter Leven Keurmerk - 1 ster' en 'On the way to PlanetProof'. Voor de biologische melkstroom zoekt Farmel tevens nog nieuwe melkveehouders."

Voor meer informatie:
Michiel Keijzer
Farmel
m.keijzer@farmel.nl
www.farmel.nl

Jehannes Miedema
Farmel
j.miedema@farmel.nl
www.farmel.nl