Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Angelien Beek, OFC: "Meteen overtuigd dat dit een heel mooie toepassing is"

Nieuw ultrafijn poeder kan smaakextract vervangen

Tholen – De nieuwe ultrafijne poeders van Organic Flavour Company kunnen dienen als vervanger van smaakextracten. "Deze poeders zijn zo fijn gemalen dat ze bijvoorbeeld uitstekend mee blenden in de fijne zalvige structuur van chocolade. Je hoeft er maar heel weinig van te gebruiken, zo'n geconcentreerde smaak heeft het", vertelt Angelien Beek namens Organic Flavour Company.

Op de Biofach konden bezoekers op de stand van het in Veenendaal gevestigde bedrijf proeven van chocolade die op smaak gemaakt was met drie verschillende ultrafijne poeders: pink latte (met rode biet), chai latte en golden milk (met kurkuma). Waarom heeft Organic Flavour Company dit product ontwikkeld? "Er kwam vraag naar deze ultrafijne poeder vanuit de markt. Wij waren meteen overtuigd dat dit wel een heel mooie toepassing is, dus zijn we er mee aan de slag gegaan. We zitten al heel lang in de kruiden en specerijen, maar met ultrafijn zijn we eigenlijk nooit bezig geweest. Mooi dat we nu na vraag uit de markt hierin verder zijn gaan ontwikkelen."

Angelien geeft aan dat de poeders een relatief kostbare smaakmaker zijn. "Daarom is het belangrijk om echt naar de toepassing te kijken. Rechtvaardigt de toepassing de prijs en functionaliteit van het product? Net als een extract zijn deze ultrafijne poeders heel krachtig van smaak. Daarom kan dit poeder prima als alternatief daarvoor dienen."

De productontwikkeling had de nodige voeten in de aarde. Zo is er hard gewerkt aan de optimalisering van het mondgevoel. "Normaal geeft een poeder een wat ruwe smaak in de mond. Met de ultrafijne poeders wordt dit beter opgenomen. Nu hadden we chocolade gemaakt, maar we hebben ook in ijs getest, in repen, in bakkerijen en in koekjes. Het ultrafijne poeder verdeelt zich verder heel goed in dranken. Geef met de poeders bijvoorbeeld een upgrade aan je koffie. Of denk aan supplementen waar poeders in gaan."

De poeders zijn door een bestaande klant op functionaliteit getest, geeft Angelien aan. "Dat werkte heel goed. Deze klant gebruikt zoethoutextract, daarom zijn we nu ook bezig om van zoethout ultrafijn poeder te maken. Dit is alleen moeilijker te vermalen omdat dit een vezelachtig product is. Met de bestaande drie mengsels hebben we ervoor gekozen om het volledige mengsel te vermalen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de afzonderlijke grondstoffen te vermalen."

Biofach 2024
Organic Flavour Company stond met een volledig nieuwe stand in hal 5 op de Biofach. "We hopen dat we volgend jaar weer op dezelfde plek kunnen staan. We hebben bewust voor een heel open stand gekozen, met aan de voorkant bakken vol kruiden en specerijen. Dat beviel erg goed. We hebben heel leuke leads uit de beurs gehaald en zoals altijd was het weer erg handig om bestaande klanten daar allemaal te zien. Erg mooi dat we zo goed zichtbaar waren op onze nieuwe plek."

OFC op de Biofach 2024. Angelien staat rechts (helemaal achteraan).

Voor meer informatie:
Angelien Beek
Organic Flavour Company
Turbinestraat 12
3903 LW Veenendaal
0318 563836
06 13134450
a.beek@ofc.nl
www.ofc.nl