Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met winkeloppervlakte van meer dan 500 m² meteen grootste biosupermarkt in het land

Eerste Bio-Planet geopend in Luxemburg

Op woensdag 21 februari opende Bio-Planet, de biospecialist van Colruyt Group, zijn eerste supermarkt in het Groothertogdom Luxemburg. De winkel bevindt zich in Gasperich, een voorstad ten zuiden van Luxemburg-Stad, op dezelfde site als een Colruyt Laagste Prijzen-winkel. Bio-Planet ziet, net als Colruyt Laagste Prijzen, veel potentieel in het land.

Waarom trekt Bio-Planet naar Luxemburg?
Luxemburg prijkt in Europa op de derde plaats in bio-aankopen. Er is dus duidelijk een markt voor bio. "Consumenten in Luxemburg kiezen er in het algemeen gemakkelijker voor biologische producten omdat ze gezonde voeding en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen", vertelt Jan Van Holsbeke, business unit manager van Bio-Planet. "En dat zijn waarden die perfect aansluiten bij Bio-Planet. Verder kunnen we er een unieke positie innemen. Momenteel bestaat de biomarkt in Luxemburg namelijk vooral uit enkele gespecialiseerde supermarkten, kleinere bio-spelers en conventionele warenhuizen met een bioaanbod. Bio-Planet daarentegen kan zich positioneren als biospecialist én supermarkt met het ruimste assortiment onder één dak. Een andere motivatie om een stap over de grens te zetten: de levensstandaard ligt er een stuk hoger dan in België, zeker in en rond de hoofdstad. We zien dan ook veel potentieel in Luxemburg en willen er op termijn groeien naar een drietal winkels. Dat we al meer dan twintig jaar ervaring hebben in deze sector in België, en we vanuit Colruyt Group al geruime tijd actief zijn in Luxemburg, voedt het vertrouwen."

Grootste biosupermarkt in Luxemburg
Het winkelconcept sluit nauw aan bij dat van de recentste Belgische Bio-Planet-winkels. Met onder meer een groene gevel en oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen, werd de site ingericht met oog voor duurzaamheid. Dankzij zijn oppervlakte van 515 m² en assortiment van 3.500 producten is de winkel meteen de grootste biosupermarkt in Luxemburg. Het aanbod stemt grotendeels overeen met dat in België. Verse voeding als groenten, fruit en brood zijn het uithangbord. En in de rekken vinden klanten ook heel wat vegan of vegetarische producten. Met een ruime keuze lactosevrije- en glutenvrije producten is Bio-Planet bovendien de winkel bij uitstek voor mensen die kampen met intoleranties. Ook verpakkingsvrij winkelen wordt gestimuleerd dankzij het vrac-meubel met onder meer onverpakte noten, granola en gedroogd fruit.

Assortiment op maat van Luxemburgers
Jan Van Holsbeke: "Aangezien de Luxemburgse klant veel belang hecht aan de oorsprong van zijn voeding, telt ons aanbod ook een relevant aantal lokale producten waaronder bier, brood en vers vlees. Er lopen al overeenkomsten met een achttal Luxemburgse leveranciers. Zo is alle brood en patisserie afkomstig van lokale bio-bakker Tartefine en bieden we in exclusiviteit ook enkele wijnen aan van het bekende huis Clos Jangli."

Efficiënte samenwerking binnen Colruyt Group
De Bio-Planet-winkel in Gasperich is gunstig gelegen, in een levendige woon- en kantooromgeving en vlak bij het shoppingcenter Cloche d'Or. Hij paalt aan de winkel die Colruyt Meilleurs Prix er al tien jaar openhoudt. Beide verkooppunten delen dezelfde opslagruimte, wat uiteraard kostenefficiënt is. Klanten zullen online kunnen bestellen via Collect&Go en gebruikmaken van het afhaalpunt naast de winkel. Daarnaast streeft Colruyt Group er ook naar om de aanlevering van Colruyt en Bio-Planet zoveel mogelijk te bundelen, om zo het transport efficiënt en duurzaam aan te pakken. Voor toelevering van lokale producten heeft Bio-Planet een apart circuit opgezet. Niet-gekoelde voedingsproducten vertrekken vanuit het nieuwe Colruyt-distributiecentrum in het Luxemburgse Dudelange. Gekoelde lokale producten worden rechtstreeks door de leveranciers in de winkel geleverd.

8 medewerkers
In deze gloednieuwe Bio-Planet gaan acht medewerkers aan de slag. Jan Van Holsbeke: "Een aantal medewerkers met een sleutelfunctie zijn al sinds september vorig jaar bij ons in dienst. Zij werden vooral opgeleid in de Luxemburgse Colruyt-winkels, die heel wat systemen en processen met Bio-Planet gemeen hebben. De medewerkers gingen ook aan de slag in Belgische Bio-Planet-winkels. Zo werden ze vertrouwd met het assortiment, de typische cultuur en de klantenbenadering van onze biologische supermarkt."

Voor meer informatie:
Bio-Planet Gasperich
Boulevard Friedrich Willhelm Raiffeissen 5 ​
​2411 Gasperich ​(Luxemburg)
+32 23635545
info@bio-planet.be
www.bio-planet.be

Publicatiedatum: