Tholen - De nieuwe Tweede Kamerfractie is woensdagmiddag 6 december geïnstalleerd. Om dit te vieren kregen de drie kamerleden van de Partij voor de Dieren een bos duurzame biologische droogbloemen overhandigd. Fractievoorzitter Esther Ouwehand meldde dit op social media, met een foto er bij van haar en partijgenoten Ines Kostić en Christine Teunissen.

Esther Ouwehand, Ines Kostić en Christine Teunissen met voor hen de biologische droogboeketten.

De droogbloemen zijn afkomstig van Toma Smit, van TOMA Bloemenservice. Toma: "Zo mooi dat de Tweede Kamerfracties dit jaar hun eigen bloemen konden regelen en dat de Partij voor de Dieren als eerste bewust kiest voor biologische bloemen. Een goed voorbeeld!"

Toma werd zelf benaderd door de partij. "Ik werd gebeld omdat ze gehoord hadden dat ik het hele jaar door biologische bloemen lever. Ze waren benieuwd hoe ik dat doe. Daarop heb ik uitgelegd dat ik in de zomer verse bloemen heb, maar dat het in de winter om droogbloemen gaat. En daar komt bij dat Den Haag niet in mijn regio zit, aangezien ik alleen aan Hilversum en omgeven lever. Daarom vroeg ik of er misschien een collega bij mij in de buurt woont en dat is het geval. Dus één van de medewerkers van de Partij voor de Dieren is ze op komen halen en heeft ze meegenomen naar Den Haag."

Ze vertelt dat dit alles aantoont hoe moeilijk het is om aan biologische bloemen te komen. "Je kunt ze niet bij een gangbare bloemist of groothandel verkrijgen. Het kost extra moeite om echt voor de duurzame optie te gaan." Toma is blij dat er steeds meer partijen zijn die hier kiezen. "Zo is er deze week heel veel animo voor de biologische droogbloemen. Ook de Parkinson Vereniging en het UWV kozen de afgelopen week namelijk bewust voor biologische bloemen om uit te reiken op hun bijeenkomsten. Ze moeten wel even overleggen wanneer ik aangeef dat het om droogbloemen gaat. Ze zijn allemaal bij me teruggekomen omdat ze dit toch wel een heel goed idee vinden. En waren allen bereid om iemand te regelen die in de buurt woont, zodat de bloemen op de juiste plek terecht konden komen. Ik communiceer bewust ook met 'In overleg wat verder weg'."

De droogboeketten leverden in ieder geval de nodige gespreksstof op. "De fractiesecretaresse gaf vanmorgen aan dat de Partij voor de Dieren heel veel positieve reacties heeft gekregen op de boeketten. Er zijn allerlei gesprekken over gevoerd, zodat ze meer konden vertellen over de herkomst van de bloemen en de reden achter het feit dat het om droogbloemen gaat. Ik ben heel blij met deze positieve aandacht voor de biologische bloemen en hoop dat meer partijen zich sterk gaan maken voor de bloemetjes en de bijtjes."

Voor meer informatie:
Toma Smit
TOMA Bloemenservice
06 21192173
info@tomabloemenservice.nl
www.tomavandenbosch.nl