Verkoop afgerond

Bio-supermarktketen basic nu officieel onderdeel van tegut…

De bio-supermarktketen basic maakt nu deel uit van de tegut…- familie, nadat de rechtbank het faillissementsplan heeft goedgekeurd en alle bezwaartermijnen zijn verstreken.

Thomas Gutberlet, Managing Director van tegut..., is verheugd dat de volgende stappen naar de samenvoeging van beide bedrijven eindelijk kunnen worden gezet: "Binnen zo'n overnameproces moeten veel juridische zaken in acht worden genomen en moeten wettelijk voorgeschreven termijnen worden nageleefd, dus men moet zeer zorgvuldig te werk gaan en wat geduld hebben totdat alles rond is. Ik ben des te gelukkiger dat we nu op het punt zijn waarop de overgang van basic naar tegut… vooral voor de klanten zichtbaar wordt."

Tegut… zal in de komende weken beginnen met het verbouwen van de overgenomen filialen van basic en ze rebranden onder het merk tegut…. Basic wordt dan een supermarkt met de nadruk op biologische producten, die succesvolle en voor klanten vertrouwde kernaspecten behoudt en wordt aangevuld met tegut… knowhow. Zo blijven bijvoorbeeld de basic-kassa's behouden en worden ze in de toekomst beheerd door de herzberger Bio-Bäckerei, die eigendom is van tegut…. Ook de toonbanken zullen uitsluitend met biologische producten worden geëxploiteerd.

Basic-bestuurslid Christoph Eich ziet veel potentie in deze mix van nieuwe impulsen en beproefde elementen: "We kunnen nu gezamenlijk beginnen om van elkaar te leren, de gezamenlijke toekomst vorm te geven en de markten verder te ontwikkelen, om klanten in de toekomst een aantrekkelijke winkelervaring te bieden. Het belangrijkste is echter dat de medewerkers van basic eindelijk duidelijkheid hebben over hun toekomst en weten dat ze met tegut… een betrouwbare nieuwe partner aan hun zijde hebben."

Tegut… heeft 19 locaties overgenomen, evenals alle ongeveer 500 medewerkers in de basic-winkels en het hoofdkantoor in München. Over de aankoopprijs hebben beide bedrijven afgesproken om geen mededelingen te doen.

Voor meer informatie: www.tegut.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven