"Bevat naast het sap van de kweepeer diverse kruiden en oersuiker panela"

Eerste seizoensspecial van Amsterdamse stadsbottelarij: Winterfris

Tholen - Winterfris is de allereerste smaak in de nieuwe reeks seizoensspecials van de Amsterdamse Frisdrank Fabriek. "We merken dat veel mensen een gemberthee of bijvoorbeeld een matcha bestellen, nu het kouder wordt. Daarom zijn we gaan nadenken over een alternatief voor de winterperiode, type herfstbock, maar dan in frisdrankvorm. En zie hier het resultaat", vertelt Bert Schwebke namens de biologische frisdrankproducent. Winterfris zal tot april 2024 beschikbaar zijn.

Nadat het idee ontstaan is kwamen we al snel uit bij de kweepeer, geeft hij aan. "We hebben met verschillende ingrediënten getest, maar we kwamen uit op het sap van de kweepeer. Uiteindelijk is een uitstekend non-alcoholisch alternatief ontstaan. De blend bestaat uit een achttal biologische ingrediënten die samen een harmonieus geheel vormen. Naast het sap van de kweepeer zijn er diverse kruiden en oersuiker panela verwerkt in Winterfris." Winterfris bevat de volgende ingrediënten: Kweepeer, citroen, kaneel, rooibos, nootmuskaat, zwarte peper, kruidnagel, vanille en panela. "De gebruikte extracten zijn inhouse geproduceerd, daar ligt onze kracht."

Het etiket is bewust vrij simpel gehouden. "Voor ons eigen merk houden we de etiketten altijd heel basic. Dat is in dit geval ook terug te zien, met het wit-zwarte standaard etiket waarop een groene sneeuwvlok als detail staat."

Bert vertelt dat de eerste respons positief is. "We krijgen heel enthousiaste reacties. We zijn met een batch van 500 liter begonnen en inmiddels is er al 1500 liter Winterfris geproduceerd. Eigenlijk zijn deze reacties zo leuk dat we in de toekomst meer seizoensspecials willen gaan ontwikkelen. Misschien zelfs al een Lentefris-variant. Dat is ook wel echt het leuke aan het feit dat we alles zelf kunnen doen qua productontwikkeling."

De aanvragen voor private label productonwikkeling kwamen volgens Bert dit jaar extra vroeg binnen. "We zitten er nu middenin. Klanten vinden het hartstikke leuk om hier in de fabriek met ons aan de slag te gaan. Het is mooi dat wij zelf kunnen adviseren, ontwikkelen en het eindproduct vervolgens ook nog in een flesje kunnen stoppen."

Voor meer informatie:
Bert Schwebke
Amsterdamse Frisdrank Fabriek
Asterweg 18B
1031 HN Amsterdam
020 2101607
06 30432658
bert@amsterdamsefrisdrankfabriek.nl
www.amsterdamsefrisdrankfabriek.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven