Dit zijn de drie genomineerden voor 'De mooiste koeienweide 2023'

Dit najaar organiseert BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding in Vlaanderen, de verkiezing van 'De mooiste koeienweide 2023'. Hiermee willen ze de inspanningen die biologische melkveehouders doen voor dierenwelzijn en de biodiversiteit rondom hun bedrijf extra in de kijker zetten en consumenten bewust maken van de meerwaarde van biologische zuivel.

Deze kandidaten maken kans op de titel 'De mooiste koeienweide 2023':

Bioboerderij 'De Vaerendriesch' uit Hoeleden
Jarno Vandepoel baat samen met zijn vader Luc biobedrijf De Vaerendriesch in Hoeleden uit. Daar zorgen 80 blauw-witte dubbeldoelkoeien voor rundvlees, kalfsvlees, verse melk, maar ook heerlijke hoeve ijs. Bekijk zijn video:

Bioboerderij 'Het Land van Melk en Honing' uit Diksmuide
Op de bioboerderij van Johan en Isabel Boussemaere-Delanote in Diksmuide verblijven 125 Holstein Frisian melkkoeien. De melk die ze geven wordt door de boerderij zelf onder andere verwerkt tot romige yoghurt of smeuïge kazen. Bekijk zijn video:

Bioboerderij 'Room-Kusé' uit Laarne
De boerderij van Johan Rooms en Isabel Kusé in Laarne bestaat al sinds 1962 en heeft 90 speciale dubbeldoelkoeien, half Holstein en half wit-blauw. De koeien geven dus melk, maar ook hun vlees wordt verkocht via vleespakketten. Bekijk zijn video:

Een professionele jury selecteerde drie Vlaamse biologische melkveehoudershouders die in de filmpjes vertellen hoe hun bedrijfsvoering waarin het welzijn van hun koeien en het stimuleren van de biodiversiteit centraal staan. De winnaars worden begin december bekend gemaakt: er is een juryprijs die de meer professionele aspecten van de koeienweiden beoordeelt en een publieksprijs op basis van online stemmen.

Voor deze publieksprijs kun je stemmen tot en met 3 december 2023 via www.demooistekoeienweide.be. Daarbij maakt men kans op een prijzenpakket met biologische producten. Meer informatie over de wedstrijd is hier te vinden.

Voor meer informatie:
Bioboerderij 'De Vaerendriesch'
Vaanstraat 79
3471 Hoeleden
+32 (0)16/77 03 81
devaerendriesch@gmail.com
www.devaerendriesch.be

Het Land van Melk en Honing
Oude Zeedijk 9
8600 Nieuwkapelle
+32 480 654024
info@hetlandvanmelkenhoning.be
www.hetlandvanmelkenhoning.be

Room Kusé
Holeindestraat 1a
9270 Laarne
+32 (0)478 680803
info@biokoe.be
www.biokoe.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven