Verklaring kleine 100% bio-bedrijven 2024 beschikbaar

Ook in 2024 kunnen kleine, 100% biologische bedrijven weer gebruik maken van het tarief voor kleine bio-bedrijven. Om deel te nemen moet een bedrijf voldoen aan twee voorwaarden:

  • de biologische omzet over het boekjaar 2023 is aantoonbaar €50.000 of lager, en;
  • het bedrijf is volledig biologisch, er zijn geen activiteiten voor niet-biologische producten.

De verklaring voor 2024 is nu beschikbaar in mijn.skal.nl, onder 'Mijn account' - profiel', in de rode balk bovenin het startscherm.

Toegankelijk
De jaarlijkse bijdrage is voor kleine 100% biologische bedrijven lager dan voor de rest van de biologisch gecertificeerde bedrijven. Het tarief 'kleine bio-bedrijven' geldt voor zowel kleine landbouwbedrijven als kleine productiebedrijven die 100% biologisch produceren. Doel van het tarief is om de biologische sector toegankelijk te houden voor kleine volledig biologische bedrijven.

Als een bedrijf zich in 2023 heeft geregistreerd, heeft de omzet waarschijnlijk betrekking op dit boekjaar. In dat geval wordt van het bedrijf verwacht dat deze de omzet omrekent naar een volledig boekjaar.

Valt het bedrijf in het jaar 2024 in Toezichtarrangement Hoog of verkoop aan consument, dan vervalt deze verklaring.

Tariefstructuur per 2024
De lagere bijdrage voor kleine bio-bedrijven geldt alleen voor de jaarbijdrage. Het tarievenblad voor 2024 moet nog goedgekeurd worden door het ministerie van LNV, pas daarna wordt het tarievenblad gepubliceerd. Het huidige tarievenblad is hier te vinden.

Voor meer informatie: info@skal.nl, www.skal.nl

Bron: Skal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven