Droom je van een leven op een Tsjechische (bio-)boerderij?

In Tsjechië staat een permacultuur bio-boerderij te koop, die je volgens de verkopende partij maar zeer zelden tegenkomt op de Europese markt. De boerderij beschikt over 11 hectare biologische landbouwgrond, 480 vierkante meter aan polytunnels en is gelegen op 1 uur ten zuiden van Dresden.

Een boerderij met eindeloze mogelijkheden, zo staat in de brochure. De boerderij beschikt over 900 vierkante meter zorgvuldig gerenoveerde leefruimte. Het landgoed heeft schuren, werkplaatsen, een kleine wijngaard en meer dan 5000 vierkante meter bio-intensieve moestuinen. Het is een klein boerenbedrijf met eindeloze mogelijkheden: regeneratieve voedsel- en zuivelproductie, paardenhouderij, luxe ecotoerisme, jacht en zelfvoorziening, enzovoorts. Alles is kant-en-klaar, klaar om in te trekken.

Natuurrijke omgeving
De boerderij ligt schilderachtig naast een prachtig meer in een natuurrijk gebied met enkele van de beste jachtgebieden in Noord-Bohemen. De weelderige bossen met hun rijke fauna trekken natuurminnende mensen van heinde en verre aan. Het gebied is geworteld in de Tsjechische geschiedenis en biedt vele kastelen, burchten en vestingwerken.

Verbeterde faciliteiten
Sinds 2020 is er een hele nieuwe verdieping toegevoegd aan het hoofdgebouw, waardoor de loft is veranderd in een prachtige leefruimte met verdere uitbreidingsmogelijkheden. Het huis bevat nu 6 appartementen en een grote keuken in landelijke stijl met een eetkamer en een en-suite woonkamer. Vorig jaar is er een nieuw verwarmingssysteem geïnstalleerd in het hoofdhuis - zelfs met aansluitingen naar de schuren en polytunnels voor gebruik in de tussenseizoenen. Buiten het hoofdgebouw is een nieuw terras gebouwd, de schuren zijn vernieuwd met nieuwe daken en zolders, en de infrastructuur voor het houden van dieren is voorzien van voederplaatsen en nieuwe schuilmogelijkheden. In 2022 is er een nieuwe stijl septisch afvalsysteem geïnstalleerd.

Meerdere toepassingen
De boerderij bevat een kleine zuivelfabriek, een wijn- en kaaskelder, twee paardenstallen, een koeienstal, een schapenstal, een kippenhok, een kleine slagerij en grote koel- en vriesfaciliteiten. Op een nieuw aangekocht perceel van 400 vierkante meter is een opslagruimte gebouwd voor machines.De boerderij heeft een melkstation, een vijver van 200 m³, twee graansilo's en twee polytunnels voor de productie van groenten en fruit. Het heeft ook 10 vleeskuikenhokken in Salatin-stijl en een eiermobiel in Perkins-style voor de regeneratieve landbouwpraktijken.

De droom waarmaken
Of je droom nu is om paarden te fokken, een pension te openen, een permacultuur lifestyle boerderij te runnen of iets heel anders, op deze boerderij kan het allemaal. Met het 'end of-the-road' gevoel van privacy op het charmante platteland van Praag, is de kleine boerderij zowel schilderachtig en idyllisch gelegen en toch relatief dichtbij Praag (minder dan een uur rijden).

De vraagprijs is 1,8 miljoen euro.

Bekijk hier wat feitjes:

Klik hier voor de brochure.

Voor meer informatie:
Joshua Dalgaard
+420 776 545 337
jda@dynamiccloud.cz

Dit is een advertorial.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven