Bonduelle kiest voor Leen Menken

"Geeft ons nog meer mogelijkheden om ons netwerk naar de groothandel en retail uit te breiden"

Bonduelle besteedt per 27 oktober 2023 haar volledige fulfilment en logistiek voor de Benelux uit aan Leen Menken Foodservice Logistics. Leen Menken gaat zowel diepvriesopslag, -orderpicking als -transport voor Bonduelle verzorgen. De bestellingen zijn voor alle groothandelaren en retailers in Nederland en België.

Algemeen Directeur bij Leen Menken, Lucas Roskam: "Met deze samenwerking zet Leen Menken een stevige stap in haar ambitie om een duurzame leverancier te zijn van diepvriesproducten aan de foodservice en retail." Leen Menken organiseert vanuit haar geconditioneerde distributiecentrum de opslag, orderpicking en het diepvries transport naar alle klanten. "Praktisch onderscheidt Leen Menken zich in kwaliteit, volgbaarheid van de goederen en het transport aanbod", aldus Lucas.

Leen Menken beschikt over een vrachtwagennetwerk waarmee pallets geconditioneerd bezorgd worden. Daarnaast bieden zij de mogelijkheid voor het bezorgen van pakketten (ook actief geconditioneerd) middels een busjesnetwerk. "De totale combinatie van diepvriesopslag, orderpicking, pallet – en pakkettransport is uniek in Nederland."

Duurzame samenwerking
Het klikt niet alleen op praktisch gebied tussen Bonduelle en Leen Menken. Supply Chain Director Northern Europe Anne van der Poel geeft aan dat zij in Leen Menken een partner hebben gevonden die eerlijk, betrouwbaar en persoonlijk is: "Hun team is erg benaderbaar, meedenkend en professioneel. Daarnaast hebben wij een aantal klanten van Leen Menken gesproken die dit bevestigden. Dat geeft ons alle vertrouwen voor deze samenwerking."

Waar beiden een langdurige samenwerking belangrijk vinden, is er ook veel aandacht voor duurzaamheid. Allebei de bedrijven hechten veel waarde aan het sustainability model van bcorp. De ambitie van Leen Menken om in 2030 CO2 neutraal te zijn sluit goed aan bij de intenties van Bonduelle. Om dit doel te behalen maakt Leen Menken onder andere de impact van de leveringen per pallet transparant. Met deze informatie kan gerichter worden gestuurd om zo de CO2 impact te verminderen.

Lucas Roskam geeft aan blij te zijn met deze nieuwe samenwerking: "Fantastisch dat wij voor een partij als Bonduelle aan de slag mogen. Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om ons netwerk naar de groothandel en retail uit te breiden en het efficiënter en duurzamer in te richten."

Voor meer informatie:
Stefanie Schröder
Leen Menken Foodservice Logistics B.V.
06 30994287
stefanie.schroder@leenmenken.nl
www.leenmenken.nl

Carola Sonnemans
Bonduelle Nederland B.V.
carola.sonnemans@bonduelle.com
www.bonduelle.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven